Actualitate

7 ponturi pe care trebuie să le știi dacă ai un Apple Watch (P)

Ești fericitul posesor al unui Apple Watch? Iată câteva idei și trucuri care te pot ajuta să folosești cât mai bine acest gadget și să te poți bucura de cât mai multe funcții pe care le are.

Aproape că nu mai este nevoie să mai spunem că Apple a creat un standard pe această nișă de gadgeturi, iar Apple Watch este purtat în prezent de mii de sportivi și iubitori de tehnologie - cu un motiv bine întemeiat. Ticsit cu funcții diverse, Apple Watch este o adevărată bijuterie hi-tech pe care o poți purta la îndemână, fix la încheietura mâinii.

Departe de noi să acoperim aici toate funcțiile pe care le poate avea un Apple Watch, dar iată câteva ponturi pentru folosirea caracteristicilor sale.


 1. Monitorizare somn

În comparație cu smartphone-ul, ceasul inteligent este mult mai precis când vine vorba despre monitorizarea somnului. Pentru a utiliza la maximum trackerul de somn Apple Watch, începe prin a accesa aplicația Sleep și crează un program de somn. Poți stabili mai multe programe, pe săptămână, în weekend, îți poți stabili anumite obiective și poți face ușor îmbunătățiri. E impresionant faptul că dacă vei purta ceasul în pat, acesta îți va simți mișcările și va nota orice moment în care te trezești.


 2. Timer multiplu

Un alt lucru grozav pe care îl poți face cu  un Apple Watch este că poți să setezi mai multe temporizatoare. Pentru a configura mai multe cronometre, folosește aplicația Timer și adaugă un cronometru personalizat.


 3. Modul Theater 

Când vizionezi un film, poți opta pentru modul Theater. Acest mod estompează ecranul ceasului atunci când primești notificări, așa încât tu și cei din jurul tău să nu fie deranjați de strălucirea prea mare a luminii. În acest mod, nici atenția nu va fi distrasă. Pentru activarea funcției, mergi în Control Center, iar apoi o vei putea folosi ori de câte ori dorești.


4. Foloseste Face Id cu mască 

Deși acest lucru este accesibil pentru toate produsele eligibile Face ID de la Apple, funcția e relativ nouă. Ca să te poți autentifica ușor cu masca, atunci când ești în public, în aceste vremuri afectate de pandemie, pur și simplu poți crea un nou Face ID în secțiunea de setări, purtând mască (așa încât ceasul să detecteze că jumătatea inferioară a feței nu este întotdeauna vizibilă).


5. Ajustarea dimensiunii fontului 

Ecranul Apple Watch este destul de mic, iar mesajele și citirea notificărilor ar putea fi mai dificile. Însă, poți folosi setările ceasului (Display & Brightness) pentru a ajusta dimensiunea fontului după preferințe (folosind Digital Crown). 

6. Handwashing Timer

Pentru că lumea încă este afectată de pandemie, această funcție ar putea părea mai importantă decât oricând. Pentru că Apple Watch este rezistent la apă, poate fi folosit pentru timer pentru spălat pe mâini. S-ar putea ca acest lucru să fie chiar încurajator pentru cei care ignoră spălarea mâinilor în mod temeinic. Pentru activarea funcției, mergi în setările ceasului și activează funcția Handwashing. E chiar atât de simplu - ca spălatul pe mâini.

 7. Te ajută să-ți controlezi mai bine respirația

Când stresul amenință că se instalează, respirația coordonată te poate ajuta. Pentru a face exerciții de respirație, poți folosi acum Apple Watch. Doar descarcă exercițiile de respirație Apple Watch și deschide aplicația Breathe. Urmează grafica extinsă care se afișează în timp ce respiri cât mai bine. 

Apple Watch rămâne o investiție excelentă pentru toți cei care iubesc gadgeturile. Simplu de folosit, cu o mulțime de funcții și caracteristici, Apple Watch îți poate fi de folos în foarte multe moduri.

CITEȘTE ȘI:

Apple ar dezvolta o tehnică pentru monitorizarea diabetului zaharat cu ajutorul senzorilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter