Actualitate

68%, rata de spitalizare COVID în Cluj. Rafila: „Dacă ajunge la 75% se închid toate școlile din județ”

Rata de spitalizare COVID în județul Cluj a ajuns la aproape 68%. În momentul în care 75% din paturile destinate pacienților COVID sunt ocupate, toți elevii din județ vor face școala online, iar unitățile de învățământ se vor închide.

68%, rata de spitalizare COVID în Cluj. Rafila: „Dacă ajunge la 75%, vom închide toate școlile din județ” 68%, rata de spitalizare COVID în Cluj. Rafila: „Dacă ajunge la 75%, vom închide toate școlile din județ”

 

 


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că tendinţa ascendentă al infecţiilor cu COVID-19 continuă, iar săptămâna viitoare va fi o nouă creştere spectaculoasă a numărului de cazuri, aşteptările fiind ca această evoluţie să mai dureze cel puţin două săptămâni, până pe 10 februarie.

 


El a subliniat că este importantă şi viteza de creştere a cazurilor de COVID.

De asemenea, Alexandru Rafila a precizat că în Cluj rata de spitalizare este cea mai mare, de 67.5%, iar în privinţa numărului de paturi de terapie intensivă ocupate, rata este de 40%.


Dacă ritmul de creștere se va menține, săptămâna viitoare va fi atins pragul de 75% grad de ocupare. Acest prag este stabilit printr-un ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerul Educației Național pentru trecerea tuturor școlilor și a altor unități de învățământ dintr-un județ în regim online.

„Vă dau un exemplu: judeţul Cluj care are cea mai mare rată de spitalizare din ţară, 68% dintre paturi sunt ocupate şi dacă se ajunge la 75%, săptămâna viitoare, atunci o să luăm prima decizie de suspendare a activităţii de învăţământ într-unul dintre judeţele ţării. La terapie intensivă ne găsim încă undeva sub 40% rată de ocupare a paturilor de terapie intensivă, dar sunt judeţe care din caracteristicile locale au un număr mai mic de patru de terapie intensivă şi acolo avem probleme şi e posibil ca de săptămâna viitoare să începem transferul între judeţe, lucru care s-a mai întâmplat fără ca să fim dincolo de jumătatea capacităţii de acordare a asistenţei medicale în zona de terapie intensivă”, a explicat Rafila.


Vezi AICI gradul de ocupare a paturilor COVID-19 pentru fiecare județ din țară.

CITEȘTE ȘI:

Grădinița „Mămăruța” din Cluj-Napoca se închide pentru 10 zile. Ce elevi și preșcolari se întorc în bănci?

62 de copii între 5 și 11 ani, vaccinați miercuri la Cluj! Unde îți poți duce copilul pentru imunizare?

Ultimele Stiri
abonare newsletter