Sănătate

62 de copii între 5 și 11 ani, vaccinați miercuri la Cluj! Unde îți poți duce copilul pentru imunizare?

În prima zi în care se pot vaccina copiii cu vârste între 5 și 11 ani s-au făcut 62 de vaccinuri la această categorie de vârstă în județul Cluj.

62 de copii între 5 și 11 ani, vaccinați miercuri la Cluj! Unde îți poți duce copilul pentru imunizare? 62 de copii între 5 și 11 ani, vaccinați miercuri la Cluj! Unde îți poți duce copilul pentru imunizare?

 

 


Subprefectul Clujului, Irina Munteanu, a declarat pentru monitorulcj.ro că, deși 15 copii au fost înscriși pentru vaccinare în cele șapte centre din județul Cluj, mult mai mulți s-au prezentat în cabinete.

 


De asemenea, subprefectul ne-a asigurat și că în prima zi de vaccinare anti-COVID-19 a acestei categorii de vârstă nu au existat reacții adverse sau alte probleme:

„La acest moment avem șapte centre de vaccinare anti-COVID-19 care au optat și pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Trei dintre acestea sunt în Cluj-Napoca, iar restul, câte unul în Turda, Dej, Gherla și Huedin. În platforma de vaccinare, pentru ieri erau programați undeva la 15 copii, dar conform raportărilor s-au vaccinat 62 de copii de ieri dimineață de când a început vaccinarea anti-COVID-19 la această categorie de copii, în aceste centre. Nu au fost raportate reacții adverse, nu au fost probleme, procesul merge mai departe așa cum îl știm de atâta vreme deja”, a declarat Irina Munteanu pentru monitorulcj.ro.


Centre de vaccinare pentru copii

Începând din 14 ianuarie se pot efectua programări pe platforma națională de programare pentru vaccinare împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani, iar din 26 ianuarie a început vaccinarea propriu-zisă.

Programările se pot realiza doar în centrele de vaccinare dedicate acestora, regăsite în platformă cu denumirea P_Ped.


Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate acestora.

„Știm cu toții că este liber la vaccinare. Așa a fost și stabilit ca vaccinarea la copii să se poată face fie prin programare pe platformă, centrele puteau fi identificate cu sintagma 'ped' de către părinți, sau prin prezentarea directă la centrele de vaccinare alocate, fără niciun fel de problemă. Ca programați erau 15, iar restul au mers de bună voie direct la centru”, a spus Irina Munteanu.


Lista centrelor de vaccinare dedicate copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani din județul Cluj este:

- Cluj-Napoca: 
1. Sala de sport a Școlii „Ion Creanga”, Str. Aleea Peana, nr. 2-4;
2. Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, Calea Moților, nr. 68;
3. Școala Generală „Iuliu Hațieganu”, Strada Grigore Alexandrescu, nr. 16;

- Turda: Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Str. Dr. Ioan Rațiu, nr. 111;

- Dej: Centrul de Servicii Sociale Dej, Str. Regina Maria, nr. 26;

- Gherla: Liceul Teoretic „KEMÉNY ZSIGMOND”, Str. Fermei 35;

- Huedin: Centrul de Vaccinare Huedin, P-ța Victoriei, Nr. 6-8.

CITEȘTE ȘI:

De astăzi începe vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor între 5 și 11 ani. Lista tuturor centrelor din țară

LISTA medicilor de familie din Cluj unde te poți testa gratuit anti-Covid. Ce condiții trebuie îndeplinite?

Ultimele Stiri
abonare newsletter