Actualitate

Incident șocant în Grigorescu! Un câine periculos a atacat o femeie și i-a ucis animalul de companie

Un caz șocant a avut loc miercuri dimineață, în jurul orei 8:30, pe strada Hațeg din cartierul Grigorescu.

Incident șocant în Grigorescu! Un câine periculos a atacat o femeie și i-a ucis animalul de companie Incident șocant în Grigorescu! Un câine periculos a atacat o femeie și i-a ucis animalul de companie

 

 


O femeie de 78 de ani, în timp ce își plimb animalul de companie, a fost atacată de un câine bej fără stăpân. În urma incidentului, femeia a suferit un șoc și bichonul ei a fost ucis de animalul agresiv.



„Ieri dimineață  (nr. Miercuri), în jurul orei 8.30 pe strada Hațeg, din cartierul Grigorescu un câine bej fără stăpân în preajmă a atacat-o violent pe mama mea, o persoană în vârstă 78 ani și pe cățelușul ei, un bichon frise de 5 ani pe nume Puki. În urma atacului, mama a fost doborâtă la pământ, iar bichonul atacat furibund.”, a povestit Lucian.

Bichonul a fost dus de urgență la un cabinet veterinar, însă medicul nu a mai putut să îl salveze.

„O doamnă în zona care era cu mașina a dus-o pe mama cu cățelul la cabinetul veterinar, unde domnul doctor a încercat sa-l stabilizeze, l-a și operat, dar mușcăturile erau prea mari, abdomenul perforat și cățelul a murit. Mama a suferit un șoc, repet recent operata pe inimă, tensiunea i-a crescut mult si nici acum nu e bine. Am sunat ulterior la poliție, doar în jurul orei 12 datorită celor menționate mai sus. Între timp, sunat cineva pe la ora 9,  probabil o persoană care a văzut incidentul. Polițiștii secției 5 din Grigorescu au identificat câinele și proprietarul acestuia. Înțeleg ca au ridicat câinele și sancționat contravențional proprietarul pentru mușcături. Dar nu știm ce urmează,  câinele e un pericol, înțeleg ca a mai fost implicat și în alte atacuri. Probabil de aceea și Poliția l-a identificat așa repede.”, a transmis bărbatul.




Câinele agresiv, ridicat de la ecarisaj după 24 de ore
 


„Problema este că proprietarul câinelui l-a ridicat de la ecarisaj astăzi. Acest câine este cunoscut ca un câine agresiv și au mai fost și anterior cazuri. Poliția animalelor trebuie să intervină și să îl deposedeze pe proprietar, deoarece nu are nici dorința, nici capacitatea de a-l gestiona. Nu e posibil să rămână la un om inconștient.”, a mai declarat bărbatul.


Proprietarul animalului agresiv, amendat de polițiști


IPJ Cluj a confirmat incidentul și a transmis că animalul a fost ridicat în prima fază și proprietarul amendat.
„La data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 09.30, polițiștii municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la prezența unui exemplar canin care părea a fi agitat, pe strada Alexandru Vlăhuță.


Echipajele polițiștilor și jandarmilor prezenți la locul indicat au fost însoțite de un medic veterinar și de reprezentanții Serviciului Ecarisaj, care au preluat animalul. Ulterior, în jurul orei 12.50, printr-un apel la numărul unic de urgență 112 era sesizat că în cursul dimineții, câinele care aparținea unei femei, ar fi fost atacat de un alt exemplar canin, precizându-se că, în urma atacului, câinele acesteia a murit.
În cadrul verificărilor, polițiștii au identificat deținătorul animalului în cauză, urmând a fi aplicate măsurile prevăzute de OUG 55/2002.

De asemenea, aspectele constatate de polițiști urmează a fi trimise unității de parchet, în vederea analizării stării de fapt și întrunirii unor eventuale elemente constitutive ale vreunei infracțiuni prevăzute de OUG 55/2002”, a transmis IPJ Cluj.
 

CITEȘTE ȘI:

Câine, omorât în bătaie de lucrătorii sanitari, în timp ce stăpânii erau în carantină, în China

Câine aruncat din portbagajul unui BMW, direct în stradă. Un clujean a alertat poliția. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter