Externe

Câine, omorât în bătaie de lucrătorii sanitari, în timp ce stăpânii erau în carantină, în China

Un câine a fost omorât în bătaie în China de lucrătorii sanitari când stăpânii săi erau în carantină. Serviciile sanitare chineze credeau că animalul este purtător de Covid-19.

Serviciile sanitare chineze credeau că animalul este purtător de Covid-19. Serviciile sanitare chineze credeau că animalul este purtător de Covid-19.


 

Execuţia unui câine de către serviciile sanitare chineze în timp ce stăpânii lui se aflau în carantină a stârnit consternare în China, până la punctul de a pune sub semnul întrebării măsurile radicale anti-COVID-19 implementate în această ţară, relatează AFP marţi.


 

Imagini surprinse cu o cameră de supraveghere în care pot fi văzuţi angajaţi publici în combinezoane integrale care omoară un câine din rasa Corgi cu lovituri de rangă în cap, într-un apartament din Shangrao (provincia Jiangxi, centru), au făcut ocolul reţelelor sociale.


Proprietarilor câinelui li s-a ordonat săptămâna trecută să se autoizoleze într-un hotel pentru carantină după descoperirea unui caz de COVID-19 în gospodăria lor - o măsură obişnuită în China, unde autorităţile urmează o politică de toleranţă zero faţă de virus.

Primăria anunţase anterior că se va intra în apartament pentru dezinfectarea locului şi a promis totodată că nu va face rău câinelui.


Credeau că animalul e purtător de Covid-19

După difuzarea imaginilor video, oraşul a anunţat că şi-a cerut scuze proprietarilor animalului pentru „eliminarea câinelui fără o comunicare adecvată în prealabil”. „Dacă au crezut că micuţul meu câine era purtător al virusului, puteau măcar să-l testeze”, a declarat proprietarul la un post de televiziune din Shanghai.

Angajaţii în cauză au fost concediaţi, a anunţat primăria într-un comunicat emis sâmbătă. Pe reţeaua de socializare Weibo, internauţii şi-au exprimat îndoiala faţă de stat. „Mai putem avea încredere într-un stat care spune că serveşte poporul, dar aplică legea atât de brutal?”, a scris un utilizator. 


China, unde COVID-19 a apărut pentru prima dată în urmă cu aproape doi ani, a adus rapid epidemia sub control după adoptarea unor măsuri radicale - carantină, depistare pe scară largă şi închiderea frontierelor. Însă, focare sporadice au reapărut recent, mult mai puţine comparativ cu bilanţurile înregistrate în restul lumii.

Marţi, ţara a raportat 22 de cazuri noi în 24 de ore la nivel naţional. Odată cu apropierea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din februarie 2022, autorităţile sunt în alertă şi aplică instrucţiunile fără a intra în detalii, notează AFP.

CITEȘTE ȘI:

ORIBIL! Câine bătut cu bestialitate cu o SAPĂ în apropiere de Cluj. ATENȚIE! Imagini care vă pot afecta emoțional!

Pompierii clujeni au salvat viața unui câine! Patrupedul căzuse într-un șanț și nu mai putea ieși

Ultimele Stiri
abonare newsletter