Actualitate

2022, anul care marchează startul marilor proiecte la Cluj. Boc: „Suntem în procedura de licitații”

Emil Boc a anunțat că anul abia început va fi unul extrem de important pentru Cluj-Napoca, fiind programate o serie de investiții importante.

2022, anul care marchează startul marilor proiecte la Cluj 2022, anul care marchează startul marilor proiecte la Cluj

 

Primarul municipiului Cluj-Napoca a anunțat că în acest an se vor organiza licitații pentru metrou, centura ocolitoare, trenul metropolitan și pasajul din zona Tăietura Turcului.


 

„Centura Clujului este pe locul trei la priorități în lista proiectelor secundare, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu ministrul Transporturilor, domnul Grindeanu. Acest proiect are finanțare din fondurile de finanțare din 2021-2027. Proiectanții au fost avertizați și au timp până pe 31 martie să predea spre minister documentația și ulterior să organizăm licitația în acest an”, a declarat Emil Boc.


Edilul Clujului știe de problemele apărute în proiectul centurii, dar cu toate astea este încrezător că proiectul debutează în 2022.

„Trebuie să urmăm o serie de pași pentru realizarea Centurii și le-am trasmis tuturor că lucrează sub ochiul atent al cetățeanului. Noi le plătit la timp toate obligațiunile contractuale, dar sunt și ei clujeni și trebuie să facă acest proiect pentru clujeni. Mi-au explicat că au exista probleme cu avizul de mediu, deoarece știți că trece prin Pădurea Făget. Nu este o lucrare simplă, trebuie să recunoaștem. Trebuie să recunoaștem că este o lucrare mai complexă decât Metroul”, a adăugat Boc.


2022, anul licitațiilor

Anul 2022 va marca câteva proiecte de top pentru municipiul Cluj-Napoca, însă există deja întârzieri.

„Anul 2022 este anul licitiațiilor. Metroul are un avans de câteva luni în fața Trenului Metropolitan și a Centurii, ambele în întârziere cu câteva luni. Exercițiul financiar nu este nici el gata. Centura are șanse să ajungă în 2022 la licitație, la fel ca și metroul. La pasajul de pe Tăietura Turcului este în licitație și se mai pot depune oferte în perioada următoare. Noi, dacă lucram cu 5 ani în urmă la aceste proiecte vă dați seama unde eram acum cu banii ăștia pe care îi primim?”, a spus Boc la o emisiune de Radio.


Park&Ride la Aeroport și legătură cu Autostrada

Emil Boc a anunțat că în 2022 se va organiza licitația și pentru Park&Ride la Aeroport și pentru drumul care va face legătura directă cu Autostrada.

„Am făcut progrese importante la proiectul de legătură a orașului Cluj-Napoca cu Autostrada. În februarie, vom avea aprobată documentația și lansăm licitația. Termenul de execuție va fi un an și sunt șanse mari ca în 2023 să avem legătura directă cu Autostrada. ”, a spus primarul.


„Vom face un Park & Ride în zona Aeroportului. Acest proiect costă 10 milioane de euro și va fi finațat din bugetul local. Vom face acolo și autogară, vom avea peroane. Cei care vin din Turda intră în Cluj-Napoca pe centura Apahida – Vâlcele și lasă mașina la acest Park&Ride și de acolo ai mai multe opțiuni. Transportul în comun în oraș și poți după aceea să te duci cu Trenul Metropolitan. Anul acesta vom face licitația la Park&Ride și vă spun după graficul de implementare al lucrărilor când va fi gata.”, a adăugat Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a anunțat și care sunt proiectele finalizate în 2022.

„În 2022, terminăm Bulevardul 21 Decembrie. Vom termina Baza Sportivă la Terenuri  din Mănăștur și Parcul Ștefan Cel Mare, dar și Turnul Feroviarilor. Malul Someșului nu se termină în 2022, deoarece nu are termen de finalizare în acest an”, a încheiat Boc.

CITEȘTE ȘI:

Licitația pentru Centura Metropolitană, organizată anul acesta. Proiectanții cer prelungirea termenului. Boc: „Vor intra pe lista rușinii dacă nu respectă termenele”

Centura Metropolitană, un vis frumos. Emil Boc: „Ministrul Drulă a scos Centura Metropolitană din PNRR”

Ultimele Stiri
abonare newsletter