Actualitate

Mesajul animalelor de companie în prag de Revelion

Sărbătoarea Revelionului nu mai este de mult o bucurie pentru animalele de companie, cele care sunt terorizate de sunetul artificiilor și al petardelor.

Mesajul animalelor de companie în prag de Revelion Mesajul animalelor de companie în prag de Revelion

 

 


În municipiul Cluj-Napoca, focurile de artificii vor avea loc în patru locații diferite. Iubitorii de animale au făcut mai multe petiții de-a lungul anilor pentru a fi interzisă folosirea petărzilor și a artificilor puternice.
 

Mesajele transmise de iubitorii de animale au ajuns inclusiv la primarul Emil Boc, cel care a promis că va fi atent și la acest aspect.


„Sunt foarte atent la mesajul lor și așa este. O societate responsabilă trebuie să se gândească la toate aspectele. Iubitorii de animale și animalele fac parte din viața noastră de zi cu zi și trebuie să găsim soluții. Trebuie eliminate toate aceste acțiuni ilegale, cum ar fi petardele. Am cerut și Poliției locale și poliției județului aplicarea cu rigurozitate și fără menajamente a sancțiunilor. Disciplină totală, amenzi, confiscarea materialelor, pentru a diminua acest stres și de după și din timpul sărbătorilor. Veți vedea implicarea poliției anul acesta așa cum nu ați mai văzut până acum.”, a spus Emil Boc.

Traume ireversibile pentru animale

Animalele de companie pot fi rănite de petardele puternice, dar pot și să sufere atacuri de panică. În plus, animalele pot fugi din curte din cauza zgomotului puternic.

CITEȘTE ȘI:

Clujenii terorizați de petarde cer interzicerea lor. „Boc a declarat că va susține interzicerea petardelor. Unde s-a pierdut inițiativa?”

Boc îi liniștește pe iubitorii de animale. Zgomotul artificiilor de Revelion, moderat: „Nu va fi intensitatea care era în anii trecuți”

abonare newsletter