Actualitate

Vânzători ilegali de petarde și artificii din Turda, prinși de Poliție. Peste 200 de articole pirotehnice, confiscate

Peste 20 de kilograme de materiale pirotehnice, în valoare de aproape 3.000 de lei, au fost confiscate de polițiștii clujeni de la un bărbat din Turda.

Materiale pirotehnice, confiscate în Turda. Foto: IPJ Cluj. Materiale pirotehnice, confiscate în Turda. Foto: IPJ Cluj.

 

 


„La data de 17 decembrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj au desfășurat două percheziții în municipiul Turda, la locuința unui bărbat de 49 de ani, bănuit de săvârșirea unei infracțiuni la regimul materiilor explozive.

 


În cadrul perchezițiilor desfășurate au fost identificate și ridicate pentru continuarea cercetărilor un număr de 202  bucăți de articole pirotehnice, deținute fără drept. Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și a polițiștilor din cadrul Compartimentelor Criminalistice Turda și Câmpia Turzii.

Menționăm faptul că documentarea activității infracționale a fost demarată la data de 14 decembrie, cu ocazia activităților de verificare desfășurate de polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj pe linia desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, conform prevederilor legale”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.


Un bărbat vindea materiale pirotehnice într-o parcare

Inculpatul vindea ilegal într-o parcare din Turda și i-au fost confiscate articole pirotehnice în valoare de aproape 3.000 de lei.

„Astfel, la acea dată, în baza activităților informativ-operative, aceștia au depistat în parcarea unei societăți comerciale din municipiul Turda un bărbat, de 33 de ani, din comuna Mihai Viteazu, care oferea spre vânzare articole pirotehnice din categoriile P1 și F2.


Polițiștii au ridicat în vederea confiscării greutatea de aproximativ 26 kg materiale pirotehnice, în valoare de aproximativ 2.750 de lei.

Cercetările  continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni de articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive, republicată”, mai precizează IPJ Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Momentul în care un șofer intră în depășire și provoacă un accident, în Câțcău. Un copil a ajuns la spital. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter