Actualitate

O asociație care oferă terapie animalelor solicită anularea focurilor de artificii de Revelion: „Produc anxietate și panică”

Dog Assist - Terapie Asistată de Animale este asociața care a cerut factorilor de decizie din Primăria Cluj-Napoca să anuleze spectatolul de artificii din cartiere.

O asociație de animale din Cluj-Napoca, care oferă terapie animalelor, cere anularea focurilor de artificii de Revelion: „Produc anxietate și panică”

 

Pentru a evitat aglomerația din zona centrală a orașului, municipalitatea s-a gândit să organizeze focuri de artificii în toate cartierele din Cluj-Napoca, dar acest lucru nu este privit cu ochi buni de toată lumea.  Asociația Dog Assist a solicitat că această decizie să fie schimbată până la Revelion, deoarece zgomotul produs produce anixetate și panică în rândul animalelor de companie.


 

„De-a lungul anilor, Primăria Municipiului Cluj-Napoca a avut deschidere pentru a discuta și căuta soluții pentru a face din orașul nostru unul inclusiv. Ne-am alăturat grupului de lucru pentru crearea Regulamentului pentru deținătorii de animale, dar și altor demersuri. Totuși, de această dată ne vedem datori să tragem un semnal de alarmă și să atragem atenția asupra inițiativei neinspirate de organizare a unor spectacole de artificii în toate cartierele din Cluj-Napoca”, au transmis reprezentanții asociației.


Asociația Dog Assist din Cluj-Napoca a prezentat riscurile la care sunt expuse animalele de Revelion și recomandă artificii fără zgomot.

„Ceea ce pentru mulți pare un simplu spectacol zgomotos de lumini, pentru câini și pisici înseamnă panică, anxietate și poate chiar pierderea de acasă. Pentru păsări înseamnă haos și panică. Și să nu uităm impactul asupra oamenilor - persoanele cu autism, tulburare de stres post traumatic, tulburări de integrare senzorială și alte tulburări ce prezintă sensibilitate la stimuli auditivi - pentru ei astfel de spectacole înseamnă stres, anxietate, activarea unor traume, overload senzorial. Exista orașe în lume care au renunțat la astfel de spectacole. Exista spectacole de artificii fără zgomot. Exista soluții de a ne bucura și altfel. Avem încredere că factorii de decizie din Primărie vor lua decizia cea mai bună, având în minte bunăstarea ÎNTREGII comunități.”, au mai adăugat cei de la Dog Assist.

CITEȘTE ȘI:

Ce evenimente vor avea loc în noaptea de Revelion în Cluj-Napoca? Boc: „NU organizăm activități cu public FĂRĂ certificat de vaccinare”

VIDEO. Clujenii nu se opresc nici după REVELION! Artificii lansate din apartament în Gheorgheni

Ultimele Stiri
abonare newsletter