Actualitate

Vremea în România. Informare meteo de vânt, ploaie, lapoviţă şi ninsoare la nivelul întregii ţări

La nivelul întregii țări s-a emis o avertizare meteo de intensificări ale vântului şi precipitaţii moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Informarea meteo este valabilă în intervalul 2 decembrie, ora 20:00-4 decembrie, ora 10:00.

 

Informarea meteo este valabilă în intervalul 2 decembrie, ora 20:00-4 decembrie, ora 10:00.


În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 m, unde vitezele vor depăși temporar 60...70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90...100 km/h spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h.


Pe parcursul zilei de vineri (3 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10...15 l/mp îndeosebi în zonele de munte.

Cum va fi vremea în Cluj?

Conform AccuWeather, ziua de vineri vine la Cluj cu lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime vor atinge 5 grade Celsius, iar probabilitatea de precipitații va fi de 84%.  Noaptea minimele vor coborî la -5 grade Celsius.


Ziua de sâmbătă aduce nori, șansele de ploaie fiind de 23% pe timpul nopții. Vântul va sufla cu 24 de km/h, maxima zilei fiind de 4 grade Celsius

CITEȘTE ȘI:

Drumurile din Cluj, afectate de polei. Peste 250 de tone de material antiderapant, împrăștiate pe carosabil

Ultimele Stiri
abonare newsletter