Actualitate

Drumurile din Cluj, afectate de polei. Peste 250 de tone de material antiderapant, împrăștiate pe carosabil

Peste 250 de tone de material antiderapant a fost împrăștiat pe drumurile din județul Cluj. Încă nu există drumuri blocate sau închise, dar acestea sunt afectate de polei.

Mai multe drumuri din Cluj, afectate de polei. Peste 250 de tone de material antiderapant, împrăștiate pe carosabil Mai multe drumuri din Cluj, afectate de polei. Peste 250 de tone de material antiderapant, împrăștiate pe carosabil

 

 


În județul Cluj nu există drumuri blocate sau închise. În dimineața zilei de joi, 2 decembrie, pe mai multe sectoare de drum, în special în zona de munte, circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

 


„De asemenea, din cauza căderilor de zăpadă reduse din punct de vedere cantitativ din zona de munte, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei”, a transmis Consiliul Județean Cluj.

Peste 250 de tone de material antiderapant

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 1 decembrie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 10 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 6 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 115 tone de material antiderapant, inclusiv sare.


Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de miercuri s-a intervenit pe 5 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 6 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 70 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În ceea ce privește drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 13 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 73 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. La această oră, starea drumurilor nu impune nicio intervenție.
Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul ultimelor 24 de ore s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 3 drumuri judeţene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni nu a fost necesară folosirea de material antiderapant, a anunțat Consiliul Județean.


În total a fost folosită o cantitate de 250 de tone de material antiderapant.

CITEȘTE ȘI:

Accident cu 20 de mașini implicate, în Mureș! Poliția a transmis înainte o avertizare de polei

COD GALBEN de vânt puternic și transport de zăpadă la munte în Cluj! Rafale de peste 90 km la oră

Ultimele Stiri
abonare newsletter