Actualitate

O clujeancă, șef de clinică de radioterapie în Germania: „Le spun pacienților că suntem împreună în aceeași barcă”

Un medic clujean, stabilit în Germania, face carieră în elita de cercetare medicală mondială. Anca Grosu conduce o clinică în Germania, unde tratează pacienți de cancer.

O clujeancă, șef de clinică de radioterapie în Germania: „Le spun pacienților că suntem împreună în aceeași barcă”/ foto: stirileprotv.ro O clujeancă, șef de clinică de radioterapie în Germania: „Le spun pacienților că suntem împreună în aceeași barcă”/ foto: stirileprotv.ro

 

Anca Grosu este clujeancă și a plecat din România să studieze mai întâi în Germania, apoi la Harvard, în Statele Unite ale Americii, potrivit stirileprotv.ro.


 

Ea este îm prezent profesor  în radiologie oncologică și conduce una dintre cele mai mari clinici de tratare a cancerului din Germania, la Freiburg.


Conform sursei citate, medicul Anca Grosu spune că doar prin munca în echipă în aceeași barcă pot  trece cu bine prin furtuna spre care pornesc împreună când se pune un diagnostic.

În Clinica de Radiologie și Imagistică Oncologică în fiecare an sunt tratați peste 3.000 de pacienți.


Cu trei ani în urmă, clujeanca a devenit academician, a fost acceptată în elita de cercetare medicală din Germania, iar în primăvară este așteptată în Statele Unite ale Americii pentru a primi o distincție cu care puțini medici din lume se pot mândri: „Fellowship... un fel de Oscar în medicină”, spune medicul.

Anca Grosu își amintește cu plăcere de copilăria petrecută la Cluj-Napoca și rămâne la curent cu ce se întâmplă în medicina românească prin intermediul prietenilor de acasă.

CITEȘTE ȘI:

Medicul român Radu Lupescu a primit Ordinul Național al Meritului, conferit de președintele Franței, pentru lupta anti-Covid

Patru proprietari oferă cazare gratuită familiilor cu copii cu cancer, veniți la tratament în Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter