Actualitate

Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș - Turda a fost deschis! Peste 100 de mașini așteptau în coloană

Șoferii au avut de așteptat în coloană pentru a intra pe lotul 2 din Autostrada Sebeș - Turda.

Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș - Turda a fost deschis

 

Ultimul lot al Autostrăzii Sebeş-Turda, lotul 2, în lungime de 24,25 kilometri, între Alba Iulia şi Aiud, a fost deschis circulaţiei rutiere marţi, puţin după ora 15,00, cu anumite restricţii, la şapte ani de la începerea lucrărilor şi cu cinci ani întârziere faţă de termenul avansat iniţial, respectiv după trei ani faţă de deschiderea loturilor 3 şi 4 şi după un an faţă de lotul 1. Cel puţin o sută de maşini erau în coloană la nodul rutier de la Alba Iulia în momentul deschiderii circulaţiei.


Tot de marţi se poate circula integral pe întreg lotul 1, unde în 3 decembrie 2020 au fost deschişi traficului primii 14,8 din cei 17 kilometri, precum şi pe circa 2 kilometri de pe lotul 3 de la joncţiunea cu lotul 2.

Din cauza unor alunecări de teren în zona localităţii Oiejdea, traficul va fi restricţionat în zonă, pe o distanţă de 1,5 kilometri, pe o bandă pe sens, până în primăvara anului 2022. Potrivit Ministerului Transporturilor, pe acest sector se va circula în ambele sensuri, dar pe o singură cale, în regim de drum naţional, cu limitarea vitezei la 60 km/h. Pe restul lotului 2, limitarea este la 100 de km/h.

Luni, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că lotul 2 va fi dat în circulaţie „fără festivisme, fără tăieri de panglici, fără chestiuni care nu-şi au locul, pentru că nu e loc de festivism”.


Astfel, de marţi se poate circula integral pe Autostrada Sebeş-Turda, care ar fi trebuit, potrivit planurilor iniţiale, să fie finalizată în 2016.

Proiectul „Construcţia autostrăzii Sebeş-Turda” a presupus execuţia a 70 de kilometri de autostradă, ce vor asigura o legătură directă şi rapidă între Autostrada A1, Sibiu - Nădlac, parte din Coridorul IV Pan-European, şi Autostrada A3, numită şi Autostrada Transilvania. De la Alba Iulia se poate circula acum pe autostradă spre Sibiu, Deva şi Cluj-Napoca.


Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda, în lungime de 17 kilometri, a fost executat de Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcţii SRL, lotul 2, în lungime de 24,25 kilometri, de Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor S.A.) - SC Euro Construct Trading 98 SRL, lotul 3 de Tirrrena Scavi, iar constructorul pentru lotul 4 a fost Asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH.

Lucrările au fost finanţate prin Fondul de coeziune (85%) şi din bugetul de stat (15%).

 

CITEȘTE ȘI:

Circulația pe lotul 2 de pe A10 Sebeș-Turda se deschide ASTĂZI. Restricții pe o porțiune de 1,5 km

Oficial. Lotul 2 din A10 Sebeș - Turda se deschide de Sf. Andrei. Restricții pe o porțiune de 1,5 km

Ultimele Stiri
abonare newsletter