Actualitate

Mai multe zboruri, anulate din cauza ceții. Director Aeroport Cluj: „Vizibilitatea, sub 300 de metri”

Un avion Tarom s-a întors la București de la Cluj fiindcă nu a putut să aterizeze, miercuri dimineață, din cauza condițiilor meteo. Iar două zboruri de pe Aeroportul Cluj au fost anulate.

Un avion s-a întors la București pentru că nu a putut ateriza la Cluj. Două zboruri anulate din cauza ceții Un avion s-a întors la București pentru că nu a putut ateriza la Cluj. Două zboruri anulate din cauza ceții

 

 


Deși avionul venit din București a ajuns la destinație, în Cluj, nu a reușit să aterizeze din cauza ceții dense.

 


Directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj David Ciceo a declarat pentru monitorulcj.ro că ieri două zboruri au fost anulate din cauza ceții și mai multe zboruri au fost întârziate, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Atunci când vizibilitatea este sub 300 de metri, avioanele nu pot ateriza:


„Din păcate vizibilitatea a fost sub 300 de metri la Cluj. La Aeroportul din Cluj pot ateriza avioanele la o vizibilitate de peste 300 de metri. Ieri din păcate nu s-a încadrat. Au fost două zboruri anulate și câteva întârzieri, ulterior au fost condiții corespunzătoare”, a spus pentru monitorulcj.ro David Ciceo.

Locația Aeroportului Cluj „atrage” uneori situații nefavorabile din cauza vremii, fiindcă favorizează ceața, în special când la munte este mai cald și se formează o inversiune termică:


„Am avut în unele dimineți ceață, din păcate. Sunt și multe zile în care nu avem ceață. Această zonă, fiind și Someșul aproape, oarecum depresiune, favorizează ceața. Sunt probleme mai mari când este inversiune termică. Dacă este mai cald la munte decât aici. Dacă este mai cald la Băișoara, de exemplu, decât la Cluj-Napoca se favorizează menținerea ceții”, a adăugat directorul aeroportului.

CITEȘTE ȘI:

Simulare de accident aviatic pe Aeroportul din Cluj-Napoca. Cum au decurs operațiunile de salvare

Sărbătorile de iarnă aduc noi zboruri Cluj-Napoca-Chișinău de pe Aeroportul Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter