Actualitate

Încep pregătirile pentru Târgul de Crăciun. Bradul de Crăciun a fost amplasat în Piața Unirii. FOTO

Primăria Cluj-Napoca a început în acest weekend pregătirile pentru împodobirea orașului cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

 

 


Au început pregătirile pentru împodobirea orașului Cluj-Napoca, iar bradul de Crăciun a fost amplasat în centrul orașului. Bradul are o înălțime de 12 metri și a fost o donație către municipalitate.

Pe lângă brad, s-a început montarea cupolei de lumini care va lumina centrul din Piața Unirii.


Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca, anulat anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19, va avea loc în acest an în perioada 26 noiembrie - 31 decembrie. Numărul persoanelor care vor participa în Piața Unirii la târg va fi restricționat, la fel și numărul căbănuțelor, iar accesul se va face doar pe baza certificatului verde.

„Conform legilor în vigoare astăzi, se poate organiza Târgul de Crăciun cu procent de 30% din capacitatea spațiului. Avem în Piața Unirii 7.000 de metri pătrați, iar 30% înseamnă maxim 2.100 de persoane simultan în târg. În condițiile acestea, târgul se va organiza într-un format restrâns, se va renunța la aproximativ 35 de căsuțe, față de 2019. Vor fi 46 de căsuțe cu produse tradiționale, obiecte artizanale realizate de meșteri populari, cășuta lui Moș Crăciun, cupola de lumini, bradul și animație stradală. Nu va fi scenă, tocmai pentru a fi mai mult spațiu și liber, programul artistic va fi doar în zona bradului”, a transmis primarul Emil Boc, vineri la un post de radio local.


Decorațiunile de Crăciun vor fi aprinse în data de 1 decembrie, de Ziua Națională a României.
 

CITEȘTE ȘI:

E oficial! Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca se redeschide anul acesta. Emil Boc: „Accesul se va face doar cu certificatul verde”

abonare newsletter