Actualitate

E oficial! Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca se redeschide anul acesta. Emil Boc: „Accesul se va face doar cu certificatul verde”

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca, anulat anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19, va avea loc în acest an în perioada 26 noiembrie - 31 decembrie. Primarul Emil Boc, a declarat, vineri, la un post de radio local, că doar puțin peste 2000 de clujeni vor avea acces simultan la ediția din acest an a Târgului de Crăciun.

Târgul de Crăciun va avea loc în perioada 26 noiembrie-31 decembrie

 

Potrivit lui Emil Boc, Târgul de Crăciun se va desfășura în perioada 26 noiembrie-31 decembrie, cu respectarea măsurilor privind limitarea răspândirii virusului COVID-19.


„Conform legilor în vigoare astăzi, se poate organiza Târgul de Crăciun cu procent de 30% din capacitatea spațiului. Avem în Piața Unirii 7.000 de metri pătrați, iar 30% înseamnă maxim 2.100 de persoane simultan în târg. În condițiile acestea, târgul se va organiza într-un format restrâns, se va renunța la aproximativ 35 de căsuțe, față de 2019. Vor fi 46 de căsuțe cu produse tradiționale, obiecte artizanale realizate de meșteri populari, cășuta lui Moș Crăciun, cupola de lumini, bradul și animație stradală. Nu va fi scenă, tocmai pentru a fi mai mult spațiu și liber, programul artistic va fi doar în zona bradului”, a transmis primarul Emil Boc.

Întrebat dacă accesul clujenilor va fi pe baza certificatului verde, primarul Clujului a explicat că accesul în târg se va face doar pentru cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală .


„Intrarea la târg se va face DOAR cu certificatul verde, adică ai trecut prin boală sau ai ambele doze de vaccin făcute”, a transmis Emil Boc.

Târgul de Crăciun este un eveniment ce datează din 2009. De precizat că în ultimii ani, Târgul de Crăciun din Piața Unirii a fost nominalizat printre cele mai frumoase târguri în cadrul concursului „European Best Christmas Market” organizat de European Best Destinations.


1 Decembrie, sărbătorită în format restrâns

Și Ziua Națională a României, 1 Decembrie, va fi sărbătorită la Cluj-Napoca, dar în format restrâns, cu circa 100 de persoane în Mihai Viteazu la festivitatea de depunere a coroanelor de flori. Momentan nu se știe exact dacă se va organiza celebra defilare în centrul municipiului Cluj-Napoca.

„Ziua Națională se va ține la Cluj-Napoca în format restrâns, cu maxim 100 de persoane în piața Mihai Viteazu”, a transmis Emil Boc.


 

CITEȘTE ȘI:

Târgul de Crăciun a fost ANULAT. Emil Boc: „Facem tot ce putem pentru a stopa COVID19”

Ultimele Stiri
abonare newsletter