Actualitate

Contabilă din Cluj, condamnată la închisoare după ce a luat 10.000 de euro de la clienți pentru a pune o „pilă” la ANAF

Un expert contabil din Cluj a fost condamnat definitiv la un an și trei luni de închisoare cu suspendare după ce a luat 10.000 de euro de la doi clienți pentru a interveni la șeful ANAF Oradea. Femeia, condamnată pentru înșelăciune după ce a recunoscut că nu avea intenția de a-și respecta promisiunea pentru care a primit banii, scrie clujust.ro.

Contabila condamnată susține că cei de la care a pretins bani îi erau datori. Contabila condamnată susține că cei de la care a pretins bani îi erau datori.

Inculpata a povestit că a procedat în acest fel deoarece cei doi clienți de la care a cerut banii  îi erau datori pentru servicii contabile prestate, conform clujust.ro.

În primă instanță, Judecătoria Cluj-Napoca, pe lângă pedeapsa la închisoare cu suspendare, a obligat-o pe inculpată să achite celor doi daune morale de câte 5.000 de lei, însă Curtea de Apel Cluj a menținut pedeapsa, anulând daunele. De asemenea, femeia va presta muncă nerenumerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare în cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca sau a Asociației „O masă caldă”.


Inculpata, în vârstă de 41 de ani se află la prima abatere legală, a recunoscut parțial săvârșirea infracțiunii și s-a prezentat la fiecare termen de judecată, motive pentru care, instanța a decis că este suficientă executarea pedepsei fără regim de detenție.

Citește articolul integral pe clujust.ro.


 

 

CITEȘTE ȘI:

Adolescentul clujean care a ÎNJUNGHIAT o femeie în magazin, internat într-un centru specializat

Ultimele Stiri
abonare newsletter