Actualitate

Cristian Ghinea, despre execuția bugetară deficitară a municipiului: „Domnul Boc pare că are o problemă de proastă previziune bugetară”

Fostul Ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a intervenit să tranșeze disputa legată de execuția deficitară a municipiului Cluj-Napoca, apărută în cadrul ședinței de Consiliu Local Cluj-Napoca.

 

 


„Domnul Boc ar trebui sa știe că nicio țară nu a lansat Programele Operaționale din bugetul viitor multianual. Pare că are o problemă de proastă previziune bugetară. Ciudat, dat fiind că orașul Cluj are proiecte din programele operaționale curente. Îl rog să continue relația decentă pe care am avut-o cand eram ministru și să nu arunce pisica aiurea peste gard”, a spus Ghinea.

 


Anterior, primarul PNL al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a lansat un atac la fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, căruia îi atribuire vina că nu a deschis „call-urile de proiecte” pentru exercițiul financiar 2021-2027, drept sursă a execuției bugetare sub așteptări, cu multiple întârziere pe proiectele în curs. 

Consilierii USR, prin vocea Adrianei Cristian, au criticat rectificarea bugetară și i-au cerut să o amâne până la primirea listei complete de proiecte a căror execuție e întârziată. Bugetul de dezvoltare este cu mult în urma execuției bugetare asumate, abia ajungând la 50%. 


La insistențele consilierilor USR, primarul Clujului a arătat că nu a putut cheltui banii deoarece Ministerul Fondurilor Europene, coordonat în acest an de Cristian Ghinea, nu a dat inițiat apeluri la proiecte pe parcursul anului 2021.

„Din cauza faptului că Ministerul Fondurilor Europene n-a dat drumul la call-urile pe proiecte pe parcursul anului, astfel încât să putem cheltui banii, pentru care am pus bani în buget la începutul anului, sau când s-a aprobat bugetul, în luna Aprilie”, a declarat Emil Boc în cadrul ședinței de CL.


CITEȘTE ȘI:

Clujenii pot afla pe ce se cheltuie banii primăriei. Consilier local USR-PLUS: „Transparența înseamnă să ai acces la date”

 


Metroul din Cluj, gata până în 2026? Ce șanse are finalizarea proiectului în timp util?

Ultimele Stiri
abonare newsletter