Actualitate

Clujenii pot afla pe ce se cheltuie banii primăriei. Consilier local USR-PLUS: „Transparența înseamnă să ai acces la date”

A fost creată o pagină pe care poate fi consultat bugetul primăriei Cluj-Napoca, clujenii având ocazia să urmărească cheltuielile administrației locale pe categorii, anunță consilierul local USR-PLUS Adriana Cristian.

 

 


„Dacă ți se pare că un oraș sau un județ se dezvoltă mai repede sau mai bine pe un anumit sector atunci urmărește banii.

 


De exemplu, Oradea versus Cluj-Napoca la capitolul infrastructură rutieră, vom observa că în timp ce Oradea a cheltuilt până acum aprox 116 milioane RON, Clujul a cheltuit anul acesta cu 24 de milioane mai puțin. Iar dacă ne uităm la bogăție, vom avea iar o surpriză, bugetul de venituri al primăriei Oradea e doar cu 40 milioane mai mic decât cel al Clujului.

Dacă continuăm analiza și pe capitolul spitale (Cluj-Napoca a cheltuit 132 de mil, în timp ce Oradea a cheltuit 527 mil), vom observa că în timp ce noi ne lăudăm că am alocat 2 mil RON spitalelor care ne-au cerut ajutorul (în ultima ședință de Consiliu Local), Oradea a cheltuit cu aproape 400 mil mai mult decât noi, anul acesta.


Bugetul primăriei, prezentat prin poze

Transparența pe bune înseamnă în primul rând să ai acces la date. Noi, la un an de când am intrat în Consiliul local, încă primim datele despre buget sub formă de poze. Ce e mai trist e că așa a fost întotdeauna și asta mă face să mă întreb cum au analizat bugetele consilierii locali până acum? Știu și răspunsul, dar bănuiesc că nu e greu de anticipat, nu cred că au făcut-o”, a transmis Adriana Cristian.

Pagina creată de USR-PLUS pe care pot fi consultate bugetele primăriilor și cheltuielile pe fiecare tip de categorie poate fi accesată AICI.


CITEȘTE ȘI:

Clujenii care găsesc gunoaie pe Someș pot sesiza autoritățile pentru a face curățenie. Ce trebuie să faci pentru a trimite sesizarea?

Ultimele Stiri
abonare newsletter