Actualitate

Clujeni, prinși cu plasturele pe braț la 21 de zile după vaccin: „La Drive avem tot soiul de experiențe”

Florin Moroșanu, membru al echipei Centrului de vaccinare Drive Through de la Sala Sporturilor a povestit o experiență amuzantă legată de plasturii care se aplică tuturor în zona în care este introdus acul.

 

 


Florin Moroșanu a povestit despre încă o întâmplare interesantă petrecută la centrul drive-through din Cluj-Napoca. Unele persoane s-au întors la rapel cu același plasture aplicat de medici la prima doză.

„După cum am mai povestit în trecut, la Drive avem tot soiul de experiențe. E un loc unde au venit foarte multe persoane pana acum. Și unde-s mulți oameni sunt și multe povești. Ultima situație de amintit e legată de ...plasturi.


Explic: după vaccinare se aplică tuturor, în zona în care este introdus acul, un plasture. Noi avem același tip de plasture de la început, medicii și asistentele îl recunosc când îl văd.

Ei, și mai sunt cetățeni care vin la a doua vaccinare, adică după 21 de zile cu același plasture în locul în care a fost făcut vaccinul. Plasturele nu trebuie sa stea 21 de zile pe braț. El poate fi dat jos când pacientul ajunge acasă.


Ne mai spun pacienții că au mare grija când fac duș să nu îl dea jos cumva. Și evită cu apă zona respectivă. Plasturele nu are legătura cu eficiența vaccinului și nici nu il oprește pe acesta sa iasă afara din braț”, a transmis Florin Moroșanu, pe Facebook.

Florin Moroșanu a mai explicat că imunizarea cu doza a treia se face doar după ce au trecut cele 180 de zile.


„Nu se poate face vaccinul doza 3 la 179 de zile, nici la 170 de zile si nici la aproximativ 6 luni. Softul nu permite procesarea dacă nu e îndeplinită aceasta conditie. Și apoi, după ce au stat la coadă, cetățenii pleacă supărați sau nervoși. Deci, minim 180 zile”, a adăugat Florin Moroșanu.

CITEȘTE ȘI


România a depășit pragul de 50.000 de morți infectați cu COVID-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter