Actualitate

Emil Boc, al treilea cel mai popular și de încredere politician din România. Edilul l-a depășit pe Klaus Iohannis

Emil Boc se află în top 3 cei mai populari politicieni din țară, conform unui Barometru al opiniei publice realizat de Avangarde. PSD rămâne partidul preferat al românilor care au participat la sondaj.

 

 


Medicul Alexandru Rafila este pe primul loc în topul popularităţii, urmat de Marcel Ciolacu şi de Emil Boc, în timp ce Klaus Iohannis coboară de pe locul 3 luna trecută, pe locul 6, conform news.ro.

 


De asemenea, conform rezultatelor, dacă în această perioadă ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar fi cel mai votat partid. Scorurile obţinute ar fi - PSD-40% (faţă de 37% luna trecută), PNL - 17% (faţă de 20% luna trecută), AUR - 14%, USR - 13%, UDMR - 5%, iar PMP nu ar realiza pragul de 5% pentru intrarea în Parlament.

Emil Boc, al treilea cel mai de încredere politician

Astfel, în urma sondajului referitor la preferințele românilor în ceea ce privește policitienii din România a reieșit faptul că pe primul loc se află deputatul PSD Alexandru Rafila cu 30%, urmat de Marcel Ciolacu cu 25%. Emil Boc se află pe poziția a treia, cu 24%, iar Preşedintele Klaus Iohannis, aflat pe locul al treilea la precedentul barometru, coboară pe locul 6, cu 14% cotă de încredere. Şi premierul Florin Cîţu este în scădere, cu o cotă de încredere de numai 7%, faţă de 14% în septembrie.


Sondajul a fost realizat în perioada 17 - 26 octombrie, pe un eşantion de 900 de persoane, prin metoda CATI (interviuri telefonice). Marja de eroare este de 3,2%, pentru un nivel de încredere de 95%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter