Actualitate

Cazarea în hoteluri va fi condiționată de Certificat Verde. Testul nu este o opțiune

Românii vor trebui să prezinte Certificatul Verde în unitățile de cazare. Șeful DSU Raed Arafat a anunțat că dacă nu ești vaccinat și nici trecut prin boală, nu poți să te cazezi în hotel.

 

Autoritățile au anunțat numeroase restricții care îi vizează pe românii nevaccinați anti-Covid-19 sau care nu au trecut prin boală. 


 

Astfel, șeful DSU Raed Arafat a anunțat că chiar și cazarea în hoteluri va fi condiționată de Certificatul Verde. 


„Și în unitățile de cazare vor trebui prezentate certificatele, inclusiv în hoteluri. Nu test. Adică e clar, nu ai certificat verde de vaccinat sau de trecut prin boală, nu poți să te cazezi în hotel. Asta cred că este aplicat deja în foarte multe țări din Europa. Eu am văzut acest lucru mergând la o ședință în afară și primul lucru care s-a cerut la hotel la cazare a fost certificatul verde”, a explicat Raed Arafat.

În legătură cu carantina de noapte pentru nevaccinați, Arafat a evidențiat că românii care nu au Certificat Verde nu pot să plece din localitatea în care se află în timpul restricțiilor nocturne:


„În orele de interdicție numai dacă au un motiv care este stabilit în declarația pe propria răspundere sau dacă sunt vaccinați sau trecuți prin boală”, a adăugat șeful DSU.

CITEȘTE ȘI:


Certificatul Verde, OBLIGATORIU la intrare în mall. Arafat: „Nu-l ai, nu poți intra nici la farmaciile din mall”

 

OFICIAL! Carantină de noapte și magazine închise la ora 21:00

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter