Actualitate

Locuințele sociale de pe Ghimeșului au fost predate beneficiarilor. Boc: „Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat la Cluj”

După mai bine de doi ani de întârziere, cele 12 apartamente de pe strada Ghimeșului din Cluj-Napoca au fost repartizate către beneficiari.

 

 


Imobilul este structurat în două scări, fiecare cu un număr de șase apartamente, locuințele fiind alocate potrivit listei de priorități stabilite de către Consiliul local, conform edilului clujean.

 


În luna iulie a fost făcută recepția la apartamentele de pe strada Ghimeșului, care vor fi folosite ca locuințe sociale.

Primarul Emil Boc a anunțat finalizarea locuințelor sociale în luna mai 2021, deși acestea erau promise de municipalitate încă din anul 2019, pandemia de coronavirus îngreunând respectarea termenului.


Valoarea investiției este de 3.417.546,56 lei fără TVA, iar suprafața desfășurată este de 1.258,40 mp, din care suprafața construită este de 293,54 mp. Parterul construcției va fi destinat unor spații cu funcțiuni publice.

Blocul, promis încă din anul 2019

Locuințele sociale de pe strada Ghimeșului figurau, în urmă cu doi ani, pe lista principalelor obiective de investiții pentru perioada 2019-2020. Tot atunci, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, dădea asigurări că proiectul va fi dus la bun sfârșit în 2019, însă inaugurarea a fost amânată. Pandemia de coronavirus ar fi dat peste cap socotelile, spunea edilul în 2020.


Potrivit primarului, constructorul – SC Ceconi SRL – este singura companie care a anunțat Primăria Cluj-Napoca despre imposibilitatea efectuării lucrărilor, pe timpul stării de urgență.

Astfel, viceprimarului Clujului afirma, în ferbuarie 2021, că firma care construiește blocul de locuințe sociale de pe Ghimeșului, SC Ceconi SRL, are de achitat Primăriei Cluj-Napoca penalități de peste 400.000 de lei pentru cele peste 300 de zile de întârziere, înregistrate doar până la finalul anului 2020.


Firma de construcții, implicată într-un dosar penal în Sălaj

Proiectul de pe strada Ghimeșului nr. 1 a prins contur în data de 16 aprilie 2018, atunci când a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunțul privind contractarea serviciilor de construire. Ulterior, în data de 21 septembrie 2018, Primăria municipiului Cluj-Napoca a atribuit afacerea firmei de construcţii SC Ceconi SRL, semnând contractul în valoare de 2.863.438,08 lei (fără TVA).

SC Ceconi SRL, firmă care a ridicat acest bloc de locuințe sociale, a fost implicată într-un dosar în care fostul primar al localităţii Chieşd, din judeţul Sălaj, Ioan Catană, a fost condamnat definitiv, la sfârşitul anului 2017, la 18 luni de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu.
În mai 2011, SC Ceconi SRL a fost firma care a reabilitat Grădiniţa „Lizuca”, pentru 77.764 lei (fără TVA). Apoi, în iunie 2011, compania şi-a adjudecat şase loturi dintr-un contract de reabilitare a grădiniţelor şi şcolilor din Cluj-Napoca – Liceul de Arte Naţionale, Colegiul Naţional „George Coşbuc”, Grădiniţa „Micul Prinţ”, Grădiniţa „Dumbrăvioara”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” şi Liceul Teoretic „Báthory István”, pentru 465.223.45 lei (fără TVA).

Clujenii nevoiași vor primi ajutor de la Primărie

Odată cu repartizarea locuințelor de pe strada Ghimeșului, Emil Boc a mai anunțat că Primăria Cluj-Napoca a decis implementarea unei serii de politici publice menite să vină în sprijinul comunității clujene aflate în nevoie.

Astfel, conform edilului, persoanele singure ori familiile marginalizate social vor primi ajutor pentru plata chiriei și se va oferi îngrijire la domiciliu pentru bătrâni.

De asemenea, clujenii cu venituri reduse vor beneficia de îngrijire stomatologică, tichete acordate în cadrul programului social „Alimente”, cantină de ajutor social sau programe de transport dedicat.

„Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat la Cluj-Napoca. Avem nevoie și de solidaritatea fiecăruia dintre dumneavoastră pentru a rămâne o comunitate puternică. Dacă puteți sa faceți un bine, să nu ezitați să îl faceți. Ceea ce pentru dumneavoastră poate reprezenta foarte puțin, reprezintă foarte mult pentru mulți alții”, a declarat primarul Emil Boc.

Detalii tehnice privind imobilul de pe strada Ghimeșului

- imobilul cuprinde un număr total de 12 locuințe (6 apartamente cu o cameră, respectiv 6 apartamente cu două camere)
- spațiile cu funcțiunile publice se află la parterul construcției
- au fost amenajate 14 locuri de parcare 
- suprafața desfășurată este de 1258,40 mp, din care suprafața construită a imobilului este de 293,54 mp

CITEȘTE ȘI:

Lucrările de modernizare a Parcului Ștefan cel Mare sunt realizate în proporție de 55%. Dan Tarcea: „Nu sunt întârzieri conform contractului”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter