Actualitate

Lucrările de modernizare a Parcului Ștefan cel Mare sunt realizate în proporție de 55%. Dan Tarcea: „Nu sunt întârzieri conform contractului”

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a fost prezent joi, 21 octombrie, la un post local de radio, unde le-a transmis ascultătorilor că lucrările la Parcul Ștefan cel Mare din din Cluj-Napoca sunt realizate în proporție de 55%.

 

 


Viceprimarul municipiului, Dan Tarcea, a vorbit joi, la un post de radio local, despre starea șantierelor din zona parcurilor. Astfel, întrebat de un ascultător de ce nu se mai lucrează de o lună la Parcul Ștefan cel Mare din spatele Teatrului Național, Dan Tarcea a precizat că lucrările vor fi terminate la timp și nu există întârzieri conform contractului.

„Sunt niște termene contractuale și niște etape, acolo sunt efectuate în proporție de 55%. Ieri (20 octombrie) am fost în zonă și lucrările sunt în proporție de 55% și nu sunt întârzieri conform contractului. În momentul în care se încheie un contract, fiecare companie are o etapizare, sunt anumite șantiere unde avem întârzieri, cum este de exemplu Turnul Pompierilor unde am reziliat contractul”, a transmis viceprimarul Dan Tarcea.



Proiectul de revitalizare a parcului propune următoarele:

– eliminarea arborilor și arbuștilor degradați (compromiși din punct de vedere fiziologic) și înlocuirea lor cu noi arbori și arbuști, gazonare și plantare de noi specii de plante perene
– modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție
– realizarea acceselor pietonale și pentru biciclete, interconectate
– rastel pentru biciclete cu dale înierbate
– amplasarea corpurilor de iluminat cu proiectoare
– instalarea sistemului de irigații automatizat
– amplasarea unui punct gospodăresc îngropat
– toaletă automată cu dotări pentru persoane cu dizabilități
– amenajarea a 3 spații de joacă pentru copii, cu suprafețe cauciucate, aparate confecționate din lemn și material ecologic

Termenul de finalizare este luna iunie a anului viitor.


CITEȘTE ȘI

VIDEO. Cum va arăta Parcul Ștefan cel Mare, după modernizare? Plimbare virtuală prin parcul din spatele teatrului

abonare newsletter