Actualitate

Cinematograful Mărăști se transformă radical. Va deveni un spațiu modern și „verde”, promite Boc

Terasa și amfiteatrul cinematografului Mărăști din Cluj-Napoca vor fi transformate în zone verzi, anunță primarul Clujului, Emil Boc. Spațiul va permite inclusiv organizarea unor activități în aer liber.

 

 


Astfel, în urma modernizării, cinematograful va deveni „un centru de cartier modern, verde”, spune Boc.

 


„Cinema Mărăști, un punct cultural plăcut și frecventat de clujeni, va fi reamenajat la rigorile actuale ale unui spațiu public. Ideea de a transforma terasa cinematografului și amfiteatrul adiacent în zone verzi, multifuncționale, va integra mult mai bine întregul areal în viața comunității clujene.

Scopul intervenției este integrarea elementelor exterioare într-un ansamblu prielnic pentru relaxare. Concret, obiectivul investiției constă în lucrări de amenajare a acoperișului cu destinație de acoperiș verde și a amfiteatrului ca element întregitor al zonei multifuncționale. Prin aceste lucrări, se vor diversifica practic activitățile pe care Centrul de Cultură Urbană le poate oferi locuitorilor din cartierul Mărăști.


Amenajarea va atrage nu doar iubitorii cinematografiei, ci și persoane și organizații care doresc să desfășoare diverse activități sociale, culturale sau recreative în aer liber”, a transmis edilul clujean.

Sursă foto: Facebook/ Emil Boc


CITEȘTE ȘI:

Clujenii pot afla pe ce se cheltuie banii primăriei. Consilier local USR-PLUS: „Transparența înseamnă să ai acces la date”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter