Actualitate

Apar primele PROBLEME la construirea podului peste Arieș din Turda. ÎNTÂRZIERI la montarea conductelor de apă

Deputatul USR-PLUS Viorel Băltărețu atrage atenția asupra faptului că există întârzieri ale Companiei de Apă Arieș la montarea conductelor de apă. Aceste decalaje ar putea duce la „bani din buzunarul cetățenilor aruncați pe apa sâmbetei”, spune Băltărețu.

 

 


„Mi-a fost comunicat că stadiul lucrărilor fizice este de 74%, cu un avans de 9% față de stadiul contractual. Din păcate, stadiul financiar e la un nivel de doar 2%, față de 10% cât ar fi fost conform contractului, cu întârzieri de aproximativ o lună a plății ultimei facturi.

 


Voi discuta cu reprezentanții CNAIR despre această situație, pentru a evita un blocaj de natură financiară”, a transmis deputatul.

Lucrări programate în următoarele două săptămâni:

- finalizare a culeei 1 - capătul de pod dinspre Alba Iulia, cu excepția cuzineților de rezemare a grinzilor.
- fundația și cămășuirile la pila 1 - piciorul de pod aflat acum în mijlocul apei (rigla superioară urmând să fie gata peste încă o săptămână).
- finalizare a armăturii și a cofrajelor pe cele trei tronsoane de grinzi deja montate, în vederea turnării plăcii de beton. 


„În această etapă, de importanță critică e mobilizarea Companiei de Apă Arieș pentru începerea lucrărilor de montare a conductei. Constructorul a notificat încă din primăvară Compania de Apa Aries că din 12 august 2021 se poate demara montarea celor două conducte de apă ce au locuri special create pe lateralele acestui nou pod (sub pasajele pietonale). Din păcate, nici până acum Compania nu a depus documentația la DRDP Cluj, etapă obligatorie pentru a se începe montajul. 

Sper că nu vom asista la o nouă situație în care o lucrare temporară (traversarea conductei de apă prin Arieș) să se transforme într-o lucrare definitivă. Ar fi, în primul rând, o nouă potențială problemă pentru turdeni, iar, în al doilea, ar însemna că toate elementele constructive adăugate podului pentru susținerea celor două conducte ar reprezenta bani din buzunarul cetățenilor aruncați pe apa sâmbetei”, mai spune Viorel Băltărețu.


Primarul din Turda, provocat „să pună o vorbă bună”

El a cerut primarului din Turda, Cristian Matei, să „pună o vorbă bună” la Compania de Apă Arieș pentru ca lucrările de montare a celor două conducte să avanseze: „Știu sigur, cuvântul lui acolo este ascultat”.

„Luni voi trimite o adresă oficială către Compania de Apă Arieș, în care voi solicita explicații pentru aceste întârzieri și prezentarea planului de acțiune pentru recuperarea lor. La fel de îngrijorat rămân legat de situația străzii Alba Iulia care acum este plină de lucrări la infrastructura de utilități de sub ea. Sper să fie finalizate, iar strada să fie asfaltată până la jumătatea lunii noiembrie anul curent”, a mai precizat deputatul USR-PLUS.


Termenul de finalizare a lucrărilor este luna decembrie a acestui an.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Lucrările la podul peste Arieș, în Turda, transmise LIVE. Când va fi reluată circulația?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter