Actualitate

Vizită a delegației municipiului Chișinău la Primăria Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc a primit miercuri vizita delegației municipiului Chișinău, condusă de primarul Ion Ceban.

 

 


Primarul Emil Boc și viceprimarul Dan Tarcea au primit miercuri vizita delegației municipiului Chișinău, condusă de primarul Ion Ceban, aflată în Cluj-Napoca cu scopul de a întări legăturile frățești între România și Republica Moldova.

 


„Astăzi, în Sala de sticlă a primăriei am primit, alături de dl viceprimar Dan Tarcea și colegii din primărie, vizita delegației municipiului Chișinău, condusă de dl primar Ion Ceban. Delegația din Chișinău se află în municipiul nostru pentru întărirea legăturilor frățești între România și Republica Moldova, pentru a observa proiectele și politicile publice din domeniul digitalizării serviciilor municipale implementate în orașul nostru, dar și pentru a prelua modele de bune practici în domenii precum guvernanță participativă sau dezvoltarea infrastructurii și tehnologiilor inovative.

Cu această ocazie, am prezentat delegației profilul strategic și avantajele competitive ale Clujului: ecosistemul local de inovare construit prin buna colaborare dintre toți actorii sociali implicați în procesul de dezvoltare al orașului și resursa umană bine pregătită. De asemenea, le-am transmis oaspeților noștri că municipiul Cluj-Napoca este deschis pentru colaborare atât în proiecte de dezvoltare, cât și în domeniul educației, sportului, culturii sau artelor”, a transmis primarul Emil Boc.


Municipiul Cluj-Napoca și municipiul Chișinău colaborează în acest moment în proiectul finanțat din fonduri europene „AGORA”, care urmărește îmbunătățirea capacității administrațiilor publice la nivel local și regional de a dezvolta, testa și integra noi instrumente operaționale pentru reevaluarea activelor urbane.

Delegația municipiului Chișinău a fost formată din:


- Ion Ceban, primarul general al municipiului Chișinău;
- Olga Ursu, viceprimarul municipiului Chișinău;
- Corneliu Iațco, consilierul primarului în domeniul „tehnologii informaționale”;
- Natalia Ixari, consilierul primarului pe comunicare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter