Actualitate

Wizz Air introduce vaccinarea anti-Covid-19 obligatorie pentru echipaj

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat miercuri că vaccinarea contra COVID-19 sau testarea antigen/PCR periodică în cazurile speciale vor fi obligatorii pentru echipaj începând cu data de 1 decembrie 2021.

 

Wizz Air a precizat că a decis să introducă vaccinările COVID-19 pentru toţi membrii echipajului şi însoţitorii săi de zbor, sau testarea antigen/PCR periodică în cazurile speciale, în contextul cercetărilor care le demonstrează eficienţa ca fiind cea mai bună modalitate disponibilă de protejare împotriva COVID-19.


 

Pe măsură ce guvernele impun din ce în ce mai multe dovezi de vaccinare pentru echipaj ca parte a cerinţelor naţionale de intrare, vaccinarea echipajelor împotriva COVID-19 devine din ce în ce mai critică.


„În cadrul Wizz Air, prioritatea noastră este reprezentată de sănătatea şi siguranţa pasagerilor şi angajaţilor noştri. Avem responsabilitatea să protejăm echipajul şi pasagerii la bord prin reducerea riscurilor COVID-19, iar vaccinurile joacă un rol vital în acest sens”, a declarat Jozsef Varadi, directorului general de la Wizz Air.

Varadi, în vârstă de 55 de ani, este cofondatorul Wizz, listată la Bursa de la Londra. Compania, înfiinţată în 2003, s-a extins rapid de pe pieţele sale de bază din Europa de Est - Polonia, Ungaria şi România - în Marea Britanie, Italia şi alte pieţe din Europa Occidentală. Wizz Air operează o flotă de 142 de aeronave Airbus A320 şi A321. În anul financiar care s-a încheiat pe 31 martie 2021, compania a înregistrat 10,2 de milioane de pasageri. 


CITEȘTE ȘI:

Zborurile spre Emiratele Arabe vor fi reluate pe Aeroportul Cluj

 


70% dintre adulţii din UE, vaccinaţi complet anti-Covid. În România, doar 30%

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter