Actualitate

„Criminalul urbanistic” care a transformat garajele în apartamente și-a cerut scuze de la Boc. Va demola totul pe cheltuiala sa

Garajele transformate în apartamente într-un bloc din Mărăști vor fi demolate pe cheltuiala constructorului. Acesta și-a recunoscut vina și va „îndrepta” greșeala, spune Boc.

 

 


A trecut termenul de 45 de zile în care constructorul care a făcut apartamente din garajele de la subsolul unui bloc din Mărăști trebuia să desființeze lucrările. Primarul Emil Boc a declarat că omul de afaceri și-a recunoscut vina și va demola apartamentele pe cheltuială proprie, despăgubind totodată proprietarii.

 


Am primit notificarea constructorului, că desființează apartamentele pe cale voluntară și își cere scuze. E un lucru de apreciat, iată că un om care greșește își îndreaptă greșeala. A greșit, a recunoscut, iar pe cheltuiala lui și-a asumat rolul de a demola. Are termen până la începutul toamnei, cam așa. Am văzut hârtia pe care mi-a înaintat-o în urma procesului câștigat de către Primărie și e un lucru bun, spun eu, că omul își recunoaște greșeala și îi despăgubește pe oameni pe cheltuiala lui. E un început ca alții să nu mai facă și să știe că legea trebuie respectată la Cluj-Napoca”, a declarat primarul Boc, vineri, într-o emisiune radio.

El a precizat că afaceristul a discutat cu oamenii care și-au luat apartamentele respective, pentru a-i despăgubi și a repara eroarea produsă.


Constructorul, acuzat de „crimă urbanistică” de către Boc

40 de parcări de la subsolul unui bloc din cartierul Mărăști au fost transformate în apartamente de către un investitor, după ce a obținut autorizație de construire de la Primărie, în vederea costruirii parcărilor.

Primarul Emil Boc l-a dat în judecată pe constructor, câștigând procesul și acuzând că aceste practici reprezintă o „crimă urbanistică”.


„Sunt niște criminali urbanistici acei oameni, care fac acele lucruri. Bineînțeles, se fac procese penale, plângeri în instanță. Am avut vreo două sau trei cazuri în Cluj, evident că i-am prins. Oamenii care locuiesc acolo nu vor putea avea niciodată un contract legal, nu vor putea să intabuleze. Se vor demola oricum prin instanță. Nu se poate așa ceva, aceea e o crimă urbanistică care ține de cea mai urâtă formă de manifestare a spiritului antreprenorial, nu așa se fac afaceri într-o societate democratică, să îți bați joc de calitatea vieții oamenilor, doar pentru profit”, declara edilul clujean, la începutul lunii iunie.

CITEȘTE ȘI:


Boc tună și fulgeră! Parcările transformate în apartamente, desființate: „Nu îți este rușine, nemernicule?”

 

Boc, mulțumit de modernizarea din zona Parcului Central și de introducerea sensurilor unice: „E altă atmosferă, una europeană”

abonare newsletter