Actualitate

Cele mai subestimate plante! Toți le vedem, dar nu le consumăm NICIODATĂ

Ne-am obișnuit în ultimii ani să consumăm doar legume și plante pe care le cunoaștem de mici și ne ferim de oxalis, păpădie sau stevie. Iată care sunt cele mai subestimate plante

Medicul și cercetătorul american Daphne Miller a tras un semnal de alarmă către toți cei care observă în propria lor grădină plante mai puțin cunoscute și aleg să le evite, în loc să descopere mai multe despre ele.

Miller spune că multe dintre ierburile crescute în sălbăticie au un aport important de nutrienți și erau folosit în trecut  ca alimente de bază în dietele de zi cu zi. Păpădia, o plantă de care ne lovim constant, are un gusto asemănător cu rucola și poate fi mâncată.


Specialistul american a caracterizat păpădia ca fiind o plantă extrem de delicioasă și pe care le pune în salate.

Cele mai subestimate plante. Ce ar trebui să mânânci

Oxalis


Această plantă se aseamănă foarte mult cu trifoiul, fiind bogată în Vitamina C. Are un gust acrișor din cauza conținutului de acid oxalic. E important de știut că această plantă nu este recomandată persoanelor care au probleme renale și trebuie să consume moderat oxalis din cauza acidului oxalic.

Păpădia


Păpădia este o plantă pe care o vedem des primăvara în zonele de pajiște din România. Această plantă este bogată în nutrienți și ar fi bine să o consumăm cât mai des. Are un gust amar, dar care este ideal pentru o salată sau o garnitură sotată. În compoziția unei păpădii găsim Vitamina A, dar și Vitaminele K, E, C, dar și potasiu și fibre.

Plantele pe care nu ar trebui niciodată să le evităm

Ceapa salbatica (Allium triquetrum)


Ceapa este unul dintre cele mai consumate alimente printre români. Totuși, câți dintre voi ați încercat ceapa sălbatică? Această plantă face parte din familia Allium și este înrudită cu ceapa, usturoiul sau prazul. Această ceapă sălbatică este comestibilă în totalitate, de la bulb la tulpini și frunze. Merge pusă în salatele de vară.

Iarba-gaii (Helminthotheca echioides)


Despre iarba-gaii se știu destul de puține lucruri, deși o vedem zi de zi pe toate drumurile. Frunzele aspre și florile galbene aduc o mică asemănare cu floarea soarelui. Specialistul Daphne Miller a declarat că această plantă are un consum ridicat de nutrienți și este indicat să fie consumată gătită. Gustul amărui te obligă să pui câteva condimente.

Stevie

Stevia este o plantă sălbatică comestibilă, fiind consumată în zonele rurale de la noi primăvara. Stevia este de mai multe feluri și se poate prepara, dar și consuma în salate sotată sau adăugată în supe.

Nalba

Ultima plantă la care ar trebui să fi mai atent este Nalba. O plantă de pe care poți să iei frunzele și să le adaugi într-o salată. Mugurii de nalba pot fi lăsați  la murat.

Zi de zi vedem fel și fel de plante sălbatice, dar pe care le ignorăm complet. Putem să căutăm informații despre orice plantă și astfel descoperim beneficii miraculoase.

Ultimele Stiri
abonare newsletter