Actualitate

A fost lansată licitația pentru lotul Chețani-Câmpia Turzii din A3. Drulă: „E crucial să nu mai fie întârzieri”

A fost lansată licitația pentru lotul Chețani-Câmpia Turzii din A3, parte din Autostrada Transilvania.

 

 


Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat lansarea licitației pentru A3 Chețani-Câmpia Turzii.

 


Drulă consideră că este important să nu mai existe alte întârzieri la „lotul problematic”, având în vedere că românii deja ar fi trebuit să circule pe acolo. Alte întârzieri ar fi cruciale:


„Vestea bună a săptămânii pe care o așteptam cu toții: a fost lansată licitația pentru finalizarea lucrărilor pe problematicul lot 3 Chețani - Câmpia Turzii, parte din Autostrada Transilvania. Urmărim cu prioritate acest proiect, pentru că este crucial să nu mai existe alte întârzieri peste cei cinci ani în care românii ar fi trebuit să poată deja circula pe această autostradă”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook. 

Scurt istoric al lotului Chețani-Câmpia Turzii

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a prezentat un scurt istoric al „lotului problematic” Chețani-Câmpia Turzii, din A3:


Iată un scurt istoric al lotului:

- Contractul a fost licitat și atribuit în 2015. Lucrările au început în 2016 și ar fi trebuit să se încheie într-un an. În 2021 ajunseseră la doar 40%, după ce constructorul a intrat în insolvență.
- După un „progres” de numai 1% în 5 luni, Compania de drumuri a ajuns la soluția pe care a încercat să o evite până acum, dar care devenea singura opțiune fezabilă pentru avansarea lucrărilor - a reziliat contractul, cu intenția de a relicita urgent proiectul.
- În primăvară, instanța a dispus suspendarea rezilierii până la judecarea pe fond. Luna aceasta, situația s-a deblocat, odată cu admiterea cererii creditorilor de declarare a falimentului antreprenorului care și-a pierdut capacitatea de folosință. Astfel, Compania de drumuri a putut să notifice încetarea de drept a contractului și să organizeze cât mai rapid noua licitație.


„Punct și de la capăt. Este timpul să construim inteligent și pe baze solide”, a mai spus ministrul.

CITEȘTE ȘI:

Blocaj pentru drumul expres A3 - DN1? Studiu de UN AN pentru observarea faunei pe terenuri AGRICOLE

 

Miliarde de euro prin PNRR, la Cluj. Autostrada Transilvania, calea ferată Cluj-Episcopia Bihor și metroul, finanțate prin program

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter