Actualitate

Viața revine la normal la Cluj! Scumpiri uriașe la chirii în ultimele luni

Cluj-Napoca a fost unul dintre cele mai afectate orașe de pandemia de COVID-19, dar viața începe să revină la normal.

 


Proprietarii care dețin apartamente și spații comericale în Cluj-Napoca au fost nevoiți să reducă prețurile în vârful pandemiei de COVID-19, dar acum lucrurile încep să revină la normal și prețurile au urcat cu 30% în ultima perioadă.

 

„Proprietarii de spaţii încep să crească automat preţurile. Au crescut undeva cam cu 20, 30 la suta. Daca in timpul pandemiei pretul a ajuns sa zic asa un spatiu mediu din zona centrala la 300 de euro acum proprietarii incep sa creasca spre un 450, 500”, a spus Iustinian Berindei, agent imobiliar, într-un interviu acordat pentru Observatornews.ro


Multe dintre afaceri au fost afectate serios de pandemia de COVID-19, iar unul dintre sectoarele cele mai grav lovite a fost cel al saloanelor de cosmetică . Pentru un salon de înfrumuseţare cu 15 angajaţi, o antreprenoare trebuie să calculeze foarte bine cât poate da pe chirie:

„Ca şi buget putem să mergem până în 3-4 mii de euro la partea aceasta de închiriere spaţiu", a spus patroana unui salon din Cluj-Napoca.


Instabilitatea legată de pandemia de COVID-19 îi obligă pe mulți să ezite în momentul în care vor să închirieze un spațiu.

„Multa lume vrea pe 6 luni maxim un an pentru ca nu stiu ce se intampla, nu au o certitudine", mai spune Iustinian Berindei.


Experții au avertizat deja că din toamnă viața din Cluj-Napoca ar putea să devină și mai scumpă o dată cu revenirea studenților la facultăți.

abonare newsletter