Actualitate

FOTO. Vinerea verde cu Tanczos Barna, ministrul Mediului, și Emil Boc la Cluj-Napoca

Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a fost prezent astăzi la Cluj-Napoca și a vrut să simtă pe propria piele proiectul Vinerea Verde.

Emil Boc a postat pe pagina de Facebook mai multe imagini cu el și Tanczos Barna în timpul unei călătorii cu mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca cu ocazia Vinerii Verde.

„Am primit astăzi vizita dlui Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, alături de care am marcat Vinerea Verde printr-o călătorie gratuită cu mijloacele de transport publice ecologice din Cluj-Napoca. În drumul către primărie am discutat despre câteva proiecte ale orașului prietenoase cu mediul, precum revitalizarea Parcului Feroviarilor, crearea de culoare verzi-albastre de mobilitate sustenabilă de-a lungul Someșului sau politici publice pentru creșterea calității aerului la nivelul municipiului Cluj-Napoca”, a scris edilul Clujului pe facebook.


De asemenea, primarul Clujului  și ministrul au discutat despre Clujul Verde, un proiect extrem de ambițios. Municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș. Autoritățile locale și-au propus să creeze și să revitalizeze peste 190 ha de spații verzi în Cluj-Napoca și, până în 2030 să planteze peste 100.000 de arbori prin care să se reducă amprenta de carbon din oraș cu 15%.

abonare newsletter