Actualitate

Lucrări pe DJ 161J Roșieni - Geaca. Se așterne stratul de balast

Pe DJ 161J Roșieni – Geaca se așterne stratul de balast stabilizat, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

 

 

Lucrările de întreținere recent demarate de Consiliul Județean Cluj pe drumul județean 161J Roșieni – Geaca au intrat într-o nouă etapă, respectiv cea de așternere a stratului de balast stabilizat, ca etapă premergătoare așternerii covorului asfaltic.


 

Este vizat, astfel, un sector de drum în lungime de 2,8 kilometri, de la km 4+300 la km 7+100, sector ce va fi integral asfaltat. În prealabil, au fost executate lucrări constând în tratarea burdușirilor și a tasărilor, aducerea la profil și completarea acostamentelor, refacerea terasamentelor deteriorate, curățarea șanțurilor și a rigolelor, înlocuirea și prelungirea unor podețe, tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea carosabilului, realizarea fundației din blocaj de piatră brută și alte lucrări pregătitoare în vederea asigurări frontului de lucru.


Pentru completa finalizare a lucrărilor urmează a fi executate în perioada imediat următoare o serie de operațiuni constând în refacerea timpanelor la podețe și a camerelor de cădere, realizarea de acostamente și montarea de parapeți metalici în zonele unde se impune acest lucru, precum și așternerea de covor asfaltic.

Reamintim faptul că, în cursul anului trecut, tot pe drumul județean 161J a fost asfaltat sectorul de drum situat între pozițiile kilometrice 0+000 și 4+300, mai exact de la joncțiunea cu drumul național DN 16 și până în Roșieni, inclusiv pe raza localității, astfel că la finalul lucrărilor acest drum județean va fi integral asfaltat.


CITEȘTE ȘI

Atenție, șoferi! Lucrări la un important drum turistic din Cluj

 

abonare newsletter