Actualitate

REGULI pentru taximetriștii care vor circula pe benzile de autobuz. Boc: „În zonele aglomerate, vor circula în intervale orare”

Taximetriștii vor putea circula pe benzile special dedicate autobuzelor cel mai probabil din luna iulie, când se va finaliza studiul de trafic, însă vor exista anumite reguli în unele zone ale orașului.

 

 


În luna iulie se va finaliza studiul de trafic care stabilește dacă taxiurile vor putea circula pe benzile special dedicate autobuzelor, a anunțat Emil Boc, care a evidențiat că s-ar putea să existe anumite reguli pe care taxiurile trebuie să le respecte.

 


Având în vedere că taxiurile sunt considerate tot mijloace de transport în comun, Emil Boc a spus că acestea vor putea circula pe benzile special dedicate autobuzelor, însă în unele zone aglomerate ale orașului vor putea circula doar în anumite intervale orare.

„Acum se circulă pe banda de autobuz din Ghoergheni. În luna iulie se finalizează studiul de trafic, care stabilește și alte zone, în anumite intervale orare, sau permanent, prezența taxiurilor pe benzile de autobuz. Vor fi aprobate prin Consiliul Local acele prevederi, și atunci se va putea circula legal. Așteptăm analiza specialiștilor ca să vedem exact cum vom da dreptul la circulație în așa fel încât să nu încurcăm traficul. În Gheorgheni s-ar putea să se circule permanent pe benzile speciale, pentru că nu este atât de aglolmerat, însă în alte zone s-ar putea circula într-un anumit interval orar, acolo unde este foarte aglomerat”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.


Taximetriștii au ieșit la protest

Taximetriștii clujeni au ieșit pe străzile Clujului pentru a protesta față de dreptul de a circula pe benzile special dedicate autobuzelor, un drept ,care după spusele lor, nu le este acordat. Protestul a avut loc marți, pe data de 25 mai, de la ora 10:00, iar mașinile au pornit de la Calea Mânăștur, în direcția Primăriei Cluj-Napoca.

Taximetriștii clujeni vor să aibă dreptul de a circula pe benziile autobuzelor, potrivit unei legi în care se specifică faptul că taxiurile pot circula pe benzile speciale, fără a perturba traficul.


Un singur bulevard din Cluj-Napoca, mai exact bulevardul Titulescu permite acest lucru taximetriștilor.

CITEȘTE ȘI:


Taximetriștii mai au de așteptat până să circule pe benzile de autobuz. Boc: „Avem propuneri, așteptăm rezultatul analizei”

Ultimele Stiri
abonare newsletter