Actualitate

Un singur participant la concertul-pilot din Cluj s-a INFECTAT cu COVID-19

În urma concertului-pilot de la Opera Națională Cluj, un singur participant s-a infectat cu COVID-19.

 

 


Un sigur participant s-a infectat cu COVID-19 din cei peste 200 care au participat la concertul-pilot organizat la Opera Națională din Cluj-Napoca, potrivit stirileprotv.ro.

 


Autoritățile au făcut anunțul după ce s-a terminat monitorizarea participanților. La evenimentul de la Cluj au participat doar persoanele vaccinate anti-COVID, cele care au făcut dovada unui rezultat negativ al testului pentru depistarea COVID-19, ori cele care au dezvoltat anticorpi. Masca a fost obligatorie.

Persoana care s-a infectat a primit rezultatul după 8 zile de la concertul organizat la Opera Națională din Cluj, ceea ce poate însemna, spun epidemiologii, că s-a infectat în altă parte.


Participanții au fost rugați ca pe timpul monitorizării să evite zonele aglomerate, dar și interacțiunile cu persoane necunoscute. Reprezentanții Ministerului Culturii recomandă că organizatorii de evenimente să aibă mai multe puncte de testare, ori participanții să vină cu testele deja efectuate.

Concertul a avut loc pe data de 15 mai, de la ora 19.00 , unde a avut loc premiera „Faust” de Charles Gounod la Opera Națională Română Cluj-Napoca.


Inițial, conform regulilor anunțate de autorități, la concertul de operă ar fi trebuit să participe doar persoanelor vaccinate cu ambele doze de ser, iar purtarea măștii de protecție era opțională. Ulterior însă, Opera din Cluj-Napoca a anunțat că regulile privind accesul participanților au fost modificate, precizând de asemenea, că masca de protecție este obligatorie pe toată durata spectacolului.

CITEȘTE ȘI:


VIDEO. Cum a fost la concertul de operă de la Cluj-Napoca? Toți participanții au purtat mască. Boc: „Un real succes, o reușită artistică de excepție”

 

 

abonare newsletter