Actualitate

Maratonul de vaccinare anti-COVID din Cluj-Napoca continuă. Aproape 500 de clujeni s-au imunizat în prima zi a celei de-a doua ediții

Weekend-ul acesta, la Cluj-Napoca se desfășoară a doua ediție a maratonului de vaccinare, organizat la Sala Polivalentă BT Arena. Sunt așteptați cei care au de efectuat rapelul, dar și copiii cu vârsta de peste 12 ani.

 

 


Aproape 4.000 de clujeni sunt așteptați la maraton pentru a efectua rapelul, după ce prima doză le-a fost administrată la prima ediție a maratonului, care s-a desfășurat în perioada 14-17 mai. De această dată, la maraton au posibilitatea de a se prezenta chiar și minorii cu vârsta de 12 ani, pentru aceștia fiind autorizat serul Pfizer.

 


„În acest weekend, la Sala Polivalentă BT Arena se desfășoară cea de-a doua ediție a Maratonului Vaccinării - Împreună pentru Cluj!, unde sunt așteptate la rapel cele 3.900 de persoane vaccinate la prima ediție a maratonului. De asemenea, în cadrul evenimentului se va putea administra și prima doză de vaccin, inclusiv pentru copiii cu vârstă peste 12 ani. Vaccinul utilizat este Pfizer-BioNTech”, a transmis municipalitatea.

Vineri, în prima zi a ediției a doua a maratonului de vaccinare de la Cluj, s-a vaccinat un număr de 492 de persoane, iar în total, până azi, la cele două ediții ale maratonului au fost imunizate 4.317 persoane.


Maratonul se desfășoară până luni, 7 iunie, ora 8.00, având program non-stop. Cei care vor să se prezinte pentru a se imuniza în cadrul maratonului au nevoie doar de actul de identitate, iar minorii, de acordul scris al părintelui ori al tutorelui.

Începând din 2 iunie, toți copiii din țară cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, au putut să se vaccineze la centrele în care este utilizat serul Pfizer BioNTech. Încă din prima zi, Clujul a fost declarat fruntaș în rândul județelor din țară, în ceea ce privește numărul de copii imunizați, aproape 180 fiind vaccinați în doar 24 de ore.


CITEȘTE ȘI:

VIDEO+FOTO. Începe MARATONUL VACCINĂRII! Clujenii s-au așezat la rând cu o oră înainte de start

Ultimele Stiri
abonare newsletter