Actualitate

EXCLUSIV. Party-ul cu 500 de persoane din Pădurea Hoia, organizat în SECRET: „Am fugit prin pădure de poliție! Băutura s-a vândut la negru”

O participantă la petrecerea ilegală organizată în noaptea de vineri spre sâmbătă în Pădurea Hoia-Baciu a povestit cum evenimentul a fost organizat în secret, iar condițiile ori măsurile de protecție pentru cei care au luat parte la petrecere au lipsit complet. Mai mult, ea acuză organizatorii de evaziune fiscală.

 

 


„Vineri spre sâmbătă noaptea, petrecere monstru cu sute de persoane in Padurea Baciu - Hoia. Sute de tineri au participat în prima noapte de ridicare parțială a restricțiilor în padurea Baciu - Hoia la o petrecere intitulată bairam la pădure, promovată pe Facebook și organizată de o tânără. Pentru ca Poliția și instituțiile statului să nu afle de multiplele ilegalități ce se pregăteau, abia cu doar câteva ore înainte de începere s-a oferit locația clienților, ea fiind promovată încă de la inceput drept o petrecere secretă, aflată deja la a treia ediție. Sunt curioasă dacă măcar acum se va sesiza ANAF-ul sau Poliția economică.

 


Peste 500 de persoane au plătit în avans organizatoarei pe contul personal (așa cum pretindea să se conformeze cei doritori, în evenimentul postat pe Facebook), suma de 25 lei drept intrare la petrecere (evaziune fiscală), bani neînregistrați în nicio evidență contabilă, toată afacerea neavând în spate nici macar un SRL. Unde mai pui că s-au vândut toată noaptea băuturi de zeci de mii de lei (tot fără a fi înregistrați, impozitați - evaziune fiscală). Nu ni s-a emis vreun bon.

Fiind o petrecere în pădure, DSP ar fi trebuit să intervină - neexistând nici măcar toalete ecologice sau apă potabilă (a trebuit să îmi fac nevoile după un copac, ajutată de o prietenă). Ca să nu mai vorbim de măsurile COVID care au lipsit cu desăvârșire (am fost lăsați toți să intrăm, fără o minimă triere sau verificare a vaccinului, test covid, etc., nu s-au purtat măști, iar distațarea a lipsit complet). 


Chiar dacă dpdv legal, petrecerile private în aer liber se pot organiza cu maxim 70 de persoane, până la ora 24, sute de tineri au luat cu asalt și au dansat până la spartul chefului sau... până s-au spart. Când a ajuns poliția, mai toți am fugit prin pădure, unii de teama amenzilor și alții pentru că de acolo au cumpărat și au consumat tot felul de substanțe.

Taxe la stat sau contracte de muncă pentru cei care au lucrat? Pază pentru participanți (pentru că au existat altercații) sau servicii de prim-ajutor în caz că i se face cuiva rău în pădure (ambulanța nu ar fi putut ajunge)? Autorizații sau drepturi de autor pentru muzică? Toate acestea au lipsit cu desăvârșire, că în pădure nu te controlează nimeni. Așa au considerat organizatorii, în goana lor dupa îmbogățire rapidă, că ne pot trata pe noi, clienții - expunându-ne la riscuri, de a ne face nevoile prin pădure noaptea și de a sta cu zecile de minute la coadă pentru o băutură făra bon fiscal”, a povestit o clujencă, participantă la petrecerea secretă, pentru monitorulcj.ro.


Două evenimente ilegale într-o singură noapte la Cluj

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în Cluj au avut loc două petreceri ilegale. Polițiștii au întrerupt evenimentele, la petrecerea din Pădurea Hoia participând nu mai puțin de 500 de persoane. Celălalt eveniment ilegal a avut loc în zona Cheile Baciului, unde a participat un număr de aproximativ 50 de persoane, informează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Care sunt sancțiunile?

În ceea ce privește sancțiunile aplicate în cazul celor două evenimente ilegale, IPJ Cluj a precizat că în cazul petrecerii la care au participat 500 de oameni, „organizatoarea a fost invitată la sediul poliției, urmând a fi luate măsurile legale față de aceasta.


Cu privirea la cel de-al doilea organizator, sunt efectuate activități pentru identificarea acestuia întrucât nu se afla la respectiva locație. De asemenea, sunt efectuate verificări în ceea ce privește persoanele participante pentru stabilirea tuturor împrejurărilor, iar la finalul acestora, în funcție de rezultate, vor fi luate măsurile legale”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter