Actualitate

Lucrările din Centru, finalizate în 31 iulie. Șoferii vor scăpa de restricțiile de circulație

Lucrările din Centrul municipiului Cluj-Napoca se vor finaliza la sfârșitul lunii iulie. Șoferii vor putea circula din nou, fără probleme, pe străzile din jurul Parcului Central.

 

 


Lucrările de modernizare la străzile din jurul Parcului Central din Cluj-Napoca vor fi gata în data de 1 iulie, anunță Emil Boc într-o emisiune radio. 

 


Modernizarea străzilor din Centrul Clujului: Cardinal Iuliu Hossu, George Coșbuc, Vasile Alecsandri și Sindicatelor, situate în zona Parcului Central, a început în luna martie a anului 2021. De atunci, șoferii au de suportat restricții de circulație în zonă, care îngreunează traficul.

„În 31 iulie vor fi gata lucrările, toate, la pachet: Sindicatelor, Cardinal Iuliu Hossu, toată partea centrală este în grafic. Mă bucur că s-au adjudecat toate lucrările de pe strada Mihail Kogălniceanu, așteptăm să vedem dacă vor fi contestate în instanță, dacă se va judeca licitația, pentru că au dreptul să conteste cei care au pierdut. Vom vedea care va fi decizia finală, dar e important că s-a plecat la drum. 


Pe Bulevardul 21 decembrie 1989, voi felicita firma dacă va reuși, în cadrul obligațiilor contractuale, să încheie partea de carosabil până la sfârșitul anului, așa cum au spus. Ar fi extraordinar și să rămânem pentru anul viitor, până în aprilie, când au termen de finalizare a lucrărilor, cu trotuarele. 

Văd că se lucrează bine. Au lucrat, chiar dacă au fost vremuri grele din punct de vedere meteorologic. Asta ne afectează peste tot, partea de vreme, iar constructorii au dreptul să ceară compensarea acelor zile prin prelungirea termenului, dar e vorba de zile, nu luni”, a declarat Emil Boc.  


Restricții de circulație

Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat faptul că, începând din 4 martie 2021, lucrările de modernizare începute pe străzile George Coșbuc și Cardinal Iuliu Hossu, implică unele restricții de circulație:

- circulația autovehiculelor se va desfășura restricționat, pe câte o bandă pe sens;
- pe timpul lucrărilor, se interzice parcarea pe aceste străzi, etapizat;
- din cauza lucrărilor la trotuare au fost realizate culoare pietonale pe partea carosabilă. Acestea au fost marcate și protejate prin balize;
- stațiile de transport în comun de pe strada George Coșbuc au fost relocate pe Aleea Stadion;
- pe str. George Coșbuc, tronsonul cuprins între Aleea Stadion și Splaiul Independețtei, s-a instituit sens unic de circulație dinspre Splaiul Independenței spre Aleea Stadion, circulația în zonă desfăsurându-se pe Aleea  Stadion - str. Uzinei Electrice - Splaiul Independenței.


CITEȘTE ȘI:

Boc, despre cei care transformă parcările la subsol în apartamente: „Sunt niște criminali urbanistici”

 

FOTO. ATENȚIE! Se vopsesc băncile în Parcul Central din Cluj-Napoca

 

abonare newsletter