Actualitate

IMPORTANT! Polițiștii locali nu pot amenda șoferii care nu se prezintă când sunt „invitați” la sediul instituției pentru a fi sancționați!

Polițiștii locali nu-i mai pot amenda pe șoferii care nu se prezintă la sediul instituției pentru a fi întocmite actele pentru sancționaționare după ce au parcat neregulamentar. Polițiștii locali nu mai pot aplica amenzi pe Legea 61/1991 dacă persoana „invitată” nu se prezintă la sediu, scrie Clujust.ro.

 

 


Înaltea Curte de Casație și Justiție a decis că „poliţistul local nu are competenţa de a încheia procese verbale de constatare și sancționare a contravenției prevăzute de art. 2, pct. 31 din Legea nr. 61 din 1991, întocmite ca urmare a neprezentării la sediul poliției locale a proprietarului unui vehicul care a fost oprit neregulamentar, în urma invitației făcute de polițistul local”.
 

Întâlnirea președinților secțiilor de contencios administrativ şi fiscal ale Înaltei Curți de Casație și Justiție și curților de apel a avut loc, în 17 decembrie 2020, pe platforma GoogleMeet.


CITEȘTE TOT ARTICOLUL AICI

Ultimele Stiri
abonare newsletter