Actualitate

Undă verde pentru hotelul cu 6 etaje, de pe malul Someșului! Consilierii locali au votat în unanimitate

A fost adoptat proiectul de hotărâre care prevede construirea unui ansamblu de clădiri ce cuprinde blocuri cu șapte etaje și un hotel de 4 stele, pe strada Traian. Consilierii locali au votat în unanimitate realizarea construcției.

 

 


Ansamblul de clădiri de mari dimensiuni va cuprinde blocuri cu șapte etaje, respectiv un hotel cu regim de înălțime 1-3S+P+5E+R. Proiectul vizează terenul aflat la intersecția străzilor Traian și Daniil Bărceanu. Cele două parcele studiate au o suprafață de 5.334 de metri pătrați.

 


Astfel, în cadrul ședinței de Consiliu Local al municipiului Cluj-Napoca, de miercuri, 26 mai, consilierii au votat în unanimitate pentru construirea complexului.

Ce prevede proiectul?

Prin urmare, pe strada Traian urmează să fie construit un hotel de 4 stele, cu 145 de camere și 116 locuri de parcare, dintre care jumătate vor avea acces public, întrucât vor fi desființate parcările din fața ansamblului imobiliar. Alte 118 locuri de parcare vor fi amenajate pentru locuitorii blocurilor ce urmează să fie construite. Blocurile vor avea spații comerciale la parter, pentru care sunt prevăzute 28 de locuri de parcare din cele 118.


Proiectul adoptat mai prevede cedarea către Primărie a culoarului de pe malul Someșului, astfel încât acesta să fie amenajat ca spațiu de promenadă.

Circulația, schimbată odată cu construirea complexului

De asemenea, construirea complexului impune schimbarea sensurilor unice de pe străzile Emil Petrovici și Haiducului, măsuri menite să fluidizeze traficul în zonă și să diminueze gradul de încărcare, după ridicarea clădirilor. 


„Inversarea sensului unic pe strada Emil Petrovici conduce la fluidizarea traficului pe strada Traian, segmentul cu sens unic, iar inversarea sensului unic pe strada Haiducului face ca accesul pe strada Traian dinspre strada Decebal să fie mai facil. Suplimentarea numărului de benzi de circulație pe strada Haiducului prin degajarea spațiilor ocupate de parcările longitudinale la bordură a condus la o reducere a încărcării traficului în intersecție de la 122,9% la 105%”, a arătat Carmen Gheorghe, reprezentantă a Universității Tehnice, instituție care a realizat studiul de trafic, în comisia de circulație, anul trecut.

Totodată, străzile Traian și Daniil Barceanu vor fi modificate, astfel încât strada Traian va avea un profil de 26 metri și 3 benzi auto, spații pietonale, velo și plantații în aliniament, iar strada Daniil Barceanu, un profil de 26 metri, cu două benzi auto pe direcția de mers, spații pietonale, velo și plantații în aliniament.


Beneficiarii celor două proiecte sunt o firmă din Cluj, Doralex, și Privo In SRL, din Târgu-Mureș, unde și deține un hotel, Privo. Proiectantul general este Atelier RVD.

CITEȘTE ȘI:

Liberty Technology Park se extinde. Ansamblu imobiliar cu grădințiă, apartamente și birouri, în dezbatere publică

Ultimele Stiri
abonare newsletter