Actualitate

Problema traficului din Florești, rezolvată printr-un studiu. Pivariu: „Lucrurile nu se vor schimba peste noapte”

Un studiu de trafic urmează să fie făcut în Florești, în vederea remedierii problemei aglomerației, a anunțat primarul Bogdan Pivariu. Acesta va necesita însă timp, până să fie realizat.

 

 


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a vorbit miercuri despre problema traficului din Florești, reclamată constant de locuitori. El a precizat că se va realiza un studiu de trafic, în vederea soluționării situației care le dă bătă de cap floreștenilor.

 


„Traficul în Florești este una dintre cele mai mari probleme în momentul de față, însă soluții sunt. Trebuie să demarăm studiul de trafic cu pași repezi, dar din păcate, în perioada pandemiei, studiul nu ar fi fost eficient. Vom grăbi acest studiu de trafic pentru a putea corecta sau îmbunătăți traficul existent, dar lucrurile nu se vor schimba peste noapte. Avem nevoie și de centura metropolitană, care este vitală în decongestionarea traficului”, a declarat Pivariu, miercuri, la un post de radio.

Studiul de trafic, în etapa de „discuții”

Conform primarului, stadiul studiului se află în stadiul discuțiilor între autorități și cei care vor realiza studiul de trafic, urmând ca apoi să fie demarată procedura de achiziție publică, în vederea realizării studiului.


„Nu este o chestiune care se poate rezolva peste noapte, ci în timp. E nevoie de investiții, infrastructură și de colaborarea între UAT-uri”, a adăugat Bogdan Pivariu.

CITEȘTE ȘI:


Schimbări radicale în noul PUG al Floreștiului. Pivariu: „Nu autorizăm blocuri numai de dragul de a o face”

Ultimele Stiri
abonare newsletter