Actualitate

Schimbări radicale în noul PUG al Floreștiului. Pivariu: „Nu autorizăm blocuri numai de dragul de a o face”

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a declarat că noul PUG se află într-o „analiză atentă”, iar acesta va aduce schimbări majore pentru dezvoltatorii imobiliari.

 

 


„Suntem într-o analiză atentă, pentru că nu ne permitem să facem un PUG pe genunchi. Nu este permis să se întâmple în Florești ceea ce s-a întâmplat în trecut. Nu ne permitem să mai facem greșelile care s-au comis până acum. Dezvoltatorii imobiliari trebuie să înțeleagă că lucrurile s-au schimbat și suntem într-o cu totul și cu totul altă paradigmă. Nu îmi doresc să îi blochez pe aceștia, pentru că au și ei drepturi, însă nu ne dorim să autorizăm blocuri numai de dragul de a o face”, a spus Bogdan Pivariu, miercuri, la un post de radio.

 


Astfel, conform primarului, în noul PUG va fi reglementat ca în cadrul unui complex de blocuri, să fie tratate și facilități precum căi de acces, spații verzi, locuri de parcare „de preferință subterane”, locuri de joacă pentru copii ori parcuri.

„Nu vreau ca cetățenii care vin în Florești să vină doar într-un loc în care să doarmă, trebuie să aibă facilități, să li se propună un mod de viață, iar fiecare dezvoltator imobiliar trebuie să asigure în zonă, facilitățile și confortul de care este nevoie”, a precizat Pivariu.


Amintim că, pe ordinea de zi a ultimei ședințe a Consiliului Local Florești s-au aflat mai multe proiecte de hotărâre privind planurile urbanistice zonale pentru construirea unor blocuri și ansambluri de blocuri, mai multe dintre acestea fiind retrase ori respinse, deoarece nu respectau cerințele impuse.

 


CITEȘTE ȘI:

VIDEO. „Coșmarul” floreștenilor continuă: „Sapă sub balconul meu, e bloc lângă bloc și nu avem drumuri”. Primăria: „Lucrările sunt monitorizate periodic”

Ultimele Stiri
abonare newsletter