Actualitate

VIDEO. „Coșmarul” floreștenilor continuă: „Sapă sub balconul meu, e bloc lângă bloc și nu avem drumuri”. Primăria: „Lucrările sunt monitorizate periodic”

Plângerile venite din partea locuitorilor din Florești care locuiesc în zona șantierelor continuă să apară. Pe strada Stejarului se sapă inclusiv sub balcoanele oamenilor, însă cei din cadrul Primăriei spun că săpăturile sunt făcute pentru consolidarea blocurilor, distanța dintre acestea fiind respectată.

 

 


Seria de plângeri venite din partea locuitorilor din Florești, afectați de lucrările de pe șantierele din zonă continuă să apară. Un locuitor de pe strada Stejarului a transmis că cei din zonă sunt disperați deoarece se efectuează săpături inclusiv sub balcoanele acestora.

Reprezentanții Primăriei spun că săpăturile de lângă blocuri au de fapt rolul de a asigura consolidarea construcțiilor, fiind realizate cu scopul de a evita alunecările de teren. Primăria Florești asigură de asemenea, că lucrările sunt monitorizate constant, iar distanța între construcții este respectată, lucru constatat și de Poliția Locală, care a mers în control la fața locului.


Locuitorii, „cu ochii în lacrimi”

„În Floresti, pe strada Stejarului se dau autorizații pentru construirea blocurilor, se sapă lângă balcon, curge dealul în jos. Suntem disperați, parcuri nu avem, străzi nu, trotuare nu. Sapă sub balconul meu, iar dealul cu blocurile de sus, care nu sunt protejate, curg în jos atunci când plouă.

S-au apucat de construit fără plasă, fără panou și am sunat la poliție. Nu se poate așa ceva, trebuie să vadă lumea cum e Clujul de fapt și cum se dau autorizații de construire. Suntem cu ochii în lacrimi pentru că e imposibil să fie bloc lângă bloc, iar parcuri și drumuri să nu avem. Nu mai putem, vă rugăm ajutați-ne!”, a povestit pentru monitorulcj.ro un locuitor de pe strada Stejarului din Florești.


Lucrările, realizate pentru a preveni alunecările de teren

Monitorulcj.ro a contactat reprezentanții Primăriei Florești pentru a solicita un punct de vedere cu privire la problema sesizată în zonă, iar aceștia au transmis că în data de 7 mai, un polițist local, alături de un arhitect din cadrul Biroului de Urbanism s-au prezentat la fața locului, pentru a efectua un control pe șantier, fiind încheiat și un proces verbal de constatare.

Conform procesului verbal, „șantierul este identificat prin existența panourilor de investiție, expuse în loc vizibil, care este împrejmuit, drumul din interiorul șantierului fiind amenajat și pietruit, astfel încât să prevină murdărirea căilor de acces public.


În interiorul șantierului erau în curs de execuție lucrări de forare pentru executarea de piloni cu scopul de consolidare a terenului, anticipat începerii lucrărilor la construcțiile autorizate. Lucrările aveau rolul de consolidare a terenului și asigurarea împotriva alunecărilor de teren care se pot produce odată cu executarea lucrărilor la infrastructura construcțiilor. La fața locului nu au fost constatate alte lucrări care să afecteze limitele de proprietate din vecinătate, respectându-se proiectul aprobat”.

Controale periodice pe șantiere

Cei din cadrul Primăriei au mai transmis că primarul Bogdan Pivariu a dat dispoziții pentru ca toate șantierele să fie periodic verificate.


„Evoluția lucrărilor este constant monitorizată, iar din dispoziția primarului se efectuează încă de la sfârșitul anului trecut verificări periodice la toate șantierele”, asigură reprezentanții Primăriei Florești.

CITEȘTE ȘI

Mănășturenii se opun blocului de 13 etaje, propus pe Parâng! Azi ies în stradă: „Vrem oraș de locuit, nu pentru profit”

abonare newsletter