Actualitate

Doi pasageri, prinși cu teste COVID-19 false pe Aeroportul Cluj. S-ar putea alege cu dosar penal

Doi pasageri care încercau să călătorească în străinătate cu teste COVID-19 false au fost prinși pe Aeroportul Cluj.

 

 


Două persoane au încercat să zboare de pe Aeroportul Cluj cu buletine medicale false care arătau că au făcut un test COVID-19, care a ieșit negativ.

 


Polițiștii i-au prins pe aceștia în timp îmbarcării. 

„La data de 15 mai a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca – Biroul de Poliție Transporturi Aeriene Cluj au identificat în interiorul aeroportului din municipiul Cluj-Napoca două persoane, respectiv o femeie în vârstă de 33 de ani, din județul Timiș și un bărbat de 48 de ani, din județul Olt, care, în vederea îmbarcării, ar fi prezentat buletine medicale false care atestau rezultatele negative ale unor testări de depistare a virusului Covid-19.


Polițiștii efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals”, a transmis IPJ Cluj. 

Cinci persoane, prinse cu teste COVID false, s-au ales cu dosar penal

Pe 9 mai, cinci persoane s-au ales cu dosare penale pentru infracțiunea de fals, după ce au prezentat buletine false care indicau un rezultat negativ al testului pentru depistarea COVID-19. 


Cei anchetați se aflau în aeroportul din Cluj-Napoca și doreau să zboare spre Spania, fapt care impune dovada unui test negativ COVID, pentru a putea călători.

„La data de 9 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca – Biroul de Poliție Transporturi Aeriene Cluj au identificat în aeroportul internațional din municipiul Cluj-Napoca un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Rușcova, județul Maramureș, precum și o femeie de 47 de ani, de cetățenie spaniolă, care, cu ocazia îmbarcării în cursa aeriană spre Madrid, au prezentat buletine medicale false, atestând rezultatul negativ al unor teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.


CITEȘTE ȘI:

Cinci români, prinși la ieșire din țară cu teste COVID-19 false. Credeau că scapă basma curată

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter