Actualitate

Clujenii, exasperați de șantierele din oraș: „Un an și jumătate am stat în casă. Nu puteau să facă străzile?”

Lucrările desfășurate în mai multe zone ale municipiului Cluj-Napoca îi aduc pe șoferii clujeni la capătul răbdării. Unele șantiere vor „dispărea” de abia anul viitor.

 

 


Plângerile șoferilor clujeni, sătui de blocajele din trafic cauzate de șantiere, continuă să apară, fiind chiar la ordinea zilei. O clujeancă susține că aceste „derapaje” ar trebui să fie reclamate, fiind „în joc” timpul și banii celor prinși în trafic. Femeia este de părere că aceste lucrări ar fi trebuit făcute în perioada în care oamenii se aflau în izolare, din cauza pandemiei.

 


„Oare cât timp a fost pandemie, un an și jumătate  și a fost închisă libera circulație pe timp de noapte, nu puteau sa facă străzile?  Dar cât timp am fost închiși de tot în cele trei luni, zi și noapte? De ce trebuie să le facă acum? Să enerveze și să încurce lumea? Să arate că muncesc? Oare ăștia gândesc un pic? Reclamații oameni buni, că nu e normal să se joace cineva cu timpul, nervii și banii dumneavoastră”, a scris o clujeancă într-o postare pe un grup de info trafic. 

Care e situația actuală a șantierelor din Cluj?

În Cluj-Napoca se desfășoară în acest moment mai multe lucrări de modernizare a străzilor, în diferite zone ale orașului, cel mai mare șantier din zona centrală, după cum l-a numit primarul Emil Boc, fiind cel de pe Bulevardul 21 Decembrie. Momentan, în zonă se lucrează, iar în aprilie, anul viitor, se împlinește termenul de finalizare.  


Șoferii care tranzitează zona se plâng frecvent de timpul pierdut pe porțiunea de câțiva kilometri aflată în șantier, însă lucrările sunt abia la început, acestea fiind demarate în 15 martie. Termenul exact de finalizare este data de 15 aprilie a anului viitor. 

Responsabilii asigură: „Suntem în grafic”

Grigore Vădean, administratorul firme SC Diferit SRL, care modernizează bulevardul, a declarat săptămâna trecută pentru monitorulcj.ro că proiectul este în grafic, afirmând că este mulțumit de mobilizarea de pe șantier și că se lucrează chiar și noaptea. El le-a adresat scuze clujenilor, însă a afirmat că lucrarea era necesară. 


„Suntem în grafic cu lucrările, îmi pare rău și îmi cer scuze pentru deranjul din trafic, dar trebuie modernizată această arteră. Mobilizarea e bună, se lucrează noaptea. Sunt mulțumit”, a spus Grigore Vădean. 

În 12 mai, în zona vizată au fost demarate lucrările de frezare a asfaltului de pe carosabil pe sectorul cuprins între strada Buftea și strada Constanța, cu excepția benzii dedicate BUS pe direcția dinspre centru spre aeroport. După finalizarea lucrărilor de frezare a asfaltului, în funcție de condițiile meteo, vor fi aplicate două straturi de asfalt: stratul de bază și stratul de legătură (binder), peste care vor fi aplicate marcaje galbene pe varianta definitivă de proiect, urmând ca stratul de uzură să fie aplicat ulterior. 


Tot săptămâna trecută, Emil Boc a precizat că străzile din jurul parcului trebuie să fie gata în 31 iulie, iar în momentul de față „sunt în grafic”, a anunțat edilul, joia trecută, la un post de radio local. 

Lucrări se desfășoară și pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca, acolo unde, se lucrează la sensul giratoriu. 

„Acolo se face sensul giratoriu, se lucrează la acesta. Nu e o lucrare ușor de făcut, dar acel sens giratoriu va face legătura directă cu viitoarea centură metropolitană a Clujului și este un nod extrem de important. Nu am acceptat închiderea străzii Frunzișului pentru lucrările la sensul giratoriu, pentru a nu bloca circulația. Trebuie găsit un echilibru între modernizare și viața de zi cu zi”, a spus Boc.

Podul spre Baciu, „coșmarul” șoferilor 

În desfășurare se află și lucrările la podul spre Baciu, șoferii plângându-se constant de blocajele din trafic, cauzate de șantier. Clujenii reclamă totodată și ritmul lent în care lucrările sunt realizate în zonă, însă conform termenelor date de autorități, până în această vară, lucrările ar trebui să fie finalizate, acestea fiind în responsabilitatea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj. 

CITEȘTE ȘI

Șantier pe Bulevardul 21 Decembrie 1989! Se aplică restricții de circulație de miercuri

Ultimele Stiri
abonare newsletter