Actualitate

Câți kilometri de piste de biciclete are Cluj-Napoca? Vor fi amenajate piste pe Centura Metropolitană și pe malurile Someșului

Cluj-Napoca va avea piste de biciclete pe centura metropolitană, dar și pe malurile Someșului, în zona metropolitană.

 

 


Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că municipiul Cluj-Napoca are în prezent 41,3 kilometri de piste de biciclete, însă primăria dorește extinderea lor atât la nivelul centurii metropolitane, cât și pe malurile Someșului, inclusiv în zona metropolitană.

 


„Avem 41,3 km. Proiectul de centură metropolitană este primul proiect de centură metropolitană din România care are pistă de bicicletă -19 km. De asemenea, pe malurile Someșului, pe cei 16 km vor fi piste de biciclete. Ne dorim să extindem acest proiect și în zona metropolitană, astfel încât să avem 60 de km de piste de biciclete de-a lungul Someșului”, a declarat viceprimarul, pentru Hotnews.ro.

Piste de biciclete pe străzile modernizate

Primăria amenajează piste de biciclete pe majoritatea străzilor aflate în modernizare, cum ar fi străzile Bună Ziua, Napoca sau Regele Ferdinand.


„Aș vrea să vă spun că pe fiecare stradă pe care noi o modernizăm la nivelul municipiului Cluj-Napoca, încercăm să facem piste pentru biciclete, piste sigure pentru biciclete, cu o lățime de minim 1,5 metri, pentru că altfel nu va fi folosită și nici eu nu mi-aș lăsa copilul să circule pe o pistă de biciclete care este nesigură. Pe strada Bună ziua, de exemplu, am renunțat la o bandă de circulație pentru mașini ca să facem piste pentru biciclete. Vom continua cu strada Fagului, în zona centrală deja avem un sistem integrat de piste pentru biciclete, dacă vrei să mergi de la gară pe strada Horea este legată cu zona centrală, strada Avram Iancu.

Evident că mai avem mult de muncă să conectăm zona centrală cu cartierele, dar este în proiect și în perioada următoare pe toate străzile unde facem investiții facem și piste de biciclete”, a mai spus viceprimarul. 


CITEȘTE ȘI

Pistele cu sens unic de pe Dorobanților și Eroilor, contestate de bicicliștii clujeni

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter