Actualitate

Soție înșelată, atacată în instanță chiar de AMANTĂ! Femeia i-a cerut despăgubiri morale și acoperirea cheltuielilor de judecată

O femeie înșelată din Iași a fost atacată în instanță chiar de amanta soțului, care i-a cerut despăgubiri morale. Ce a enervat-o la culme pe amantă?

 

 


Un triunghi amoros s-a transofrmat ușor într-o acțiune în instanță, după ce amanta a cerut despăguribiri morale pentru că soția bărbatului a început să facă postări pe Facebook care i-au afectat imaginea amantei, scrie ziaruldeiasi.ro. Pe lângă daune morale, amanta a cerut şi ca rivala să publice sentinţa pe cheltuiala proprie într-un cotidian local şi pe pagina sa de Facebook.

 


Amanta a cerut despăgubiri morale de la soție

În anul 2018, soția înșelată a publicat pe Facebook un text în care a spus că amanta a avut relații extraconjugale cu soțul ei pentru a obține o sumă de bani. În acțiunea depusă la Tribunalul din Iași, amanta a spus că prin afirmațiile făcute de soție i s-a conturat o imagine de persoană imorală, fiindu-i afectat prestigiul social şi poziţia pe care o deţine ca femeie, mamă şi contabilă.

Soția a susținut că reclamanta lucra la aceeaşi firmă cu soţul ei, iar în noiembrie 2015, acesta îi făcuse cadou suma de 300 de euro. Ulterior, soţul a început să se vadă tot mai des cu colega de serviciu şi să plece în weekend-uri cu aceasta. Se pare că soția a aflat de relația extraconjugală în 2016 și chiar i-a cerut femeii să renunțe la soțul ei, dar ea a refuzat.


Magistrații au respins acțiunea: amanta trebuie să plătească cheltuielile de judecată

Magistrații Tribunalui din Iași și-au conturat repede o imagine clară a situației după ce au citit postările de pe Facebook-ul soției. Ei au decis respingerea acţiunii şi obligarea amantei la plata a 4.000 de lei drept cheltuieli de judecată, în favoarea soţiei înşelate.

„Din conţinutul acestor postări rezultă că între părţi au mai existat convorbiri anterioare, postările constituind urmarea atitudinii reclamantei. Existenţa relaţiei extraconjugale a reclamantei cu soţul pârâtei a fost recunoscută de aceasta. Este cert că reclamanta a primit anumite sume de bani de la soţul pârâtei, dar nu s-a dovedit că relaţia a avut acest scop. Este adevărat că postarea pârâtei afirmă acest fapt, dar instanţa apreciază că atitudinea reclamantei este cea care a provocat situaţia. Pârâta, la rândul său, a fost pusă într-o situaţie neplăcută în ceea ce priveşte viaţa de familie şi imaginea în comunitate. Reclamanta, încălcând normele nescrise ale conduitei morale, şi-a asumat riscul de a fi supusă unor comentarii în situaţia în care relaţia extraconjugală ar ajunge la cunoştinţa unor alte persoane. Instanţa nu poate reţine că din conţinutul postărilor rezultă că pârâta ar fi avut intenţia de a denigra. Postările se referă la o faptă reală şi nu sunt folosite cuvinte sau expresii necivilizate la adresa reclamantei”, au apreciat judecătorii.


Sentinţa dată de Tribunal a fost atacată de amantă în faţa Curţii de Apel. Decizia finală va fi luată pe data de 19 mai.

CITEȘTE ȘI:


VIDEO. Soție înșelată din Cluj i-a BĂTUT amanta soțului, pe care a RĂPIT-O din fața unui hotel

Ultimele Stiri
abonare newsletter