Actualitate

Locuitorii din Borhanci au strâns gunoaiele din cartier împreună cu polițiștii locali. FOTO

Locuitorii din cartierul Borhanci din Cluj-Napoca au participat sâmbătă la o acțiune de curățenie a gunoaielor din zonă. Cei peste 50 de clujeni au fost ajutați de polițiștii locali.

 

 


Locuitorii din cartierul Borhanci din Cluj-Napoca s-au mobilizat sâmbătă, 24 aprilie, într-o acțiune de strângere a gunoaielor din zonă. S-au strâns 200 de saci de deșeuri, întreaga acțiune durând aproximativ 4 ore. La curățenie au participat peste 50 de locuitori ai cartierului, fiind ajutați de polițiștii locali clujeni.

 


„În data de 24.04.2021 mai mulți cetățeni care locuiesc în cartierul Borhanci pe str. Nordului au organizat o acțiune de ecologizare pe zonele virane din împrejurimi, la care au participat și polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală – Serviciul Control Protecția Mediului”, a anunțat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, miercuri.

Cei din cartierul Borhanci au creat un eveniment online, cu scopul de a organiza o acțiune de curățenie a gunoaielor din zonă. Decizia a venit după ce au fost găsite ambalaje aruncate pe un câmp, care se aflau în zona respectivă încă din anul 2016. Astfel, locuitorii au ieșit sâmbătă pentru a curăța cartierul de gunoaie, obținând sprijin și din partea autorităților locale, în urma mobilizării lor.


Sacii de gunoi nu au fost încă ridicați

Organizatorii acțiunii au anunțat că în urma unei întâlniri cu reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca, autoritățile locale s-au oferit să le pună la dispoziție 100 de saci și 50 de perechi de mănuși, asigurând totodată că vor ridica și transporta sacii adunați, iar poliția locală va întocmi procese verbale.

O altă acțiune de curățenie, în luna mai

Locuitorii din cartier se plâng de grămezile de gunoaie care se află pe zonele virane din Borhanci încă de mai multă vreme, în urma lipsei implicării autorităților locale pentru a curăța deșeurile aruncate ilegal, aceștia luând decizia de a se mobiliza și a face curățenie în mod voluntar, pentru a se asigura că zona va fi lipsită de gunoaie, cel puțin pentru o perioadă.


Locuitorii plănuiesc să mai organizeze o astfel de acțiune și luna viitoare, deoarece nu au fost strânse toate gunoaiele.

„Sperăm ca data viitoare să fim mai mulți. Nouă, celor care am fost, ne-au căzut mâinile”, a spus unul dintre participanții la acțiunea de curățenie.


CITEȘTE ȘI

AMENZI usturătoare și CONFISCAREA mașinilor pentru aruncarea ilegală a deșeurilor în Florești. Pivariu: „Să fie clar că nu glumesc cu respectarea legii”

abonare newsletter