Actualitate

FOTO. Gunoaie din 2016, găsite pe un câmp din Borhanci. Locuitorii vor face curățenie voluntar

Un locuitor din cartierul Borhanci din Cluj-Napoca a găsit gunoaie aruncate pe un câmp încă din anul 2016. Cei care locuiesc în zonă au organizat o acțiune de curățenie în mod voluntar, pentru a scăpa de grămezile de deșeuri aruncate.

 

 


Locuitorii din cartierul Borhanci din Cluj-Napoca s-au mobilizat și au creat un eveniment online pentru a organiza o acțiune de curățenie a gunoaielor din zonă. Au fost găsite ambalaje aruncate pe câmp care se aflau în zona respectivă încă din anul 2016. Sâmbătă, 24 aprilie, locuitorii vor ieși pentru a curăța cartierul de gunoaie, obținând sprijin și din partea autorităților locale, în urma mobilizării lor.

 


„Acestea sunt doar o parte din gunoaiele din zona străzii Nordului. Am verificat unele ambalaje să văd de când stau «liniștite » pe acolo și am observat și din 2016. Gunoiul atrage gunoi. Sperăm să avem vreme bună și să ne strângem sâmbătă în număr cât mai mare”, a scris unul dintre locuitori și cel care a surprins gunoaiele din 2016, postându-le pe rețelele de socializare.

Primăria va oferi saci și mănuși

Cei care locuiesc în Borhanci au creat inclusiv un eveniment pe Facebook, pentru a organiza o acțiune de „Ecologizare voluntară în Borhanci”. Aceștia au anunțat că acțiunea de curățenie va avea loc sâmbătă, 24 aprilie, de la ora 10:00.


Data a fost stabilită astfel pentru a se asigura că vor putea participa cât mai mulți oameni, în acord cu vremea, dar și cu autoritățile locale, care le vor pune la dispoziție 100 de saci și 50 de perechi de mănuși. De asemenea, autoritățile vor ridica și transporta sacii adunați, iar poliția locală va întocmi procese verbale, au anunțat organizatorii acțiunii.

Pentru a se asigura de buna desfășurare a curățeniei, cei implicați au avut o întâlnire cu reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca, pentru a stabili mai multe detalii organizatorice.


„Până la evenimentul de sâmbătă, trebuie să identificăm toate zonele de acțiune, ca să putem organiza distribuirea sacilor și colectarea. Este important să acționăm fiecare în zona aleasă. Pentru moloz și materiale de construcții, Primăria o să facă proces verbal și vor prelua ei zonele”, a mai transmis organizatorul acțiunii.

Sursă foto: Facebook/ Grup Țara Borhanciului


CITEȘTE ȘI

Borhanci, gândit să fie cartier doar de case. Boc: „Configurația terenului nu mai permite. În alte zone putem face”

abonare newsletter